Bontekoerace

De jaarlijkse Bontekoerace wordt gehouden in de laatste volle weekend van oktober. U kunt deelnemen aan dit spectaculaire zeilevenement op het Markermeer. Vanuit Hoorn vertrekken diverse historische zeilschepen voor twee spannende wedstrijden. U maakt deel uit van het zeilteam; individueel of met een groep waarmee u een heel schip huurt. Omdat de Bontekoerace elk jaar veel zeilliefhebbers trekt, raden wij u aan er snel bij te zijn!

Ook meezeilen met de Bontekoe race?

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de Bontekoerace? Ga dan mee aan boord als wedstrijdbemanning op een van de schepen! Of stel uw eigen team samen en huur een compleet zeilschip om mee te varen met de Bontekoerace.

Neem contact op met een van onze medewerkers om meer te horen over de mogelijkheden en de schepen die meevaren.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Meer informatie over zeilwedstrijden

Bontekoerace

De jaarlijkse Bontekoerace

Het zeilseizoen wordt traditioneel afgesloten met de Bontekoerace in Hoorn. Een wedstrijd voor traditionele zeilschepen op hety Markermeer, die jaarlijks wordt gehouden in het laatste volle weekend van oktober. 

Aan boord tijdens de Bontekoerace

Op vrijdagavond maakt u kennis met de bemanning – en de rest van het team, als u deelneemt aan de individuele zeiltocht. Na het welkomstwoord en uitleg over het verblijf aan boord, is het tijd voor een gezelligheid! De volgende dag start u met inzeilen waarna het tijd is voor het echte werk: zeilen hijsen en flink in de touwen hangen. De Bontekoerace staat garant voor een hoop actie, maar ook zeker voor genoeg ontspanning.

Het programma

U gaat op vrijdagavond aan boord, zodat u klaar bent voor de start van de Bontekoerace op zaterdagochtend. De schepen varen ’s ochtends om ongeveer 9.00 uur de haven van Hoorn uit en de eerste race start om 10.00 uur. De finishtijd is afhankelijk van de wind en hoe goed er wordt gevaren. ’s Middags en ’s avonds bent u met het team vrij om te doen waar u zin in hebt, maar houdt er rekening mee dat er zondag weer wordt gevaren. De laatste wedstrijddag eindigt om ongeveer 16.00 uur.