Brandarisrace 2018

Op 20 en 21 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Brandarisrace plaats. Tijdens dit grootste zeilevenement van Noord Nederland kunt u meezeilen en deel uitmaken van het bevlogen team bemanningsleden! Met een groep grote en kleine klippers, tjalken en kotters wordt er een mooie tocht gevaren. De Brandarisrace trekt jaarlijks vele zeilliefhebbers, dus boek op tijd als u er bij wilt zijn!

Aan boord tijdens de Brandarisrace

Aan boord krijgt u uitleg over de wedstrijdroute van de Brandarisrace en andere belangrijke zaken die u dient te weten over uw verblijf. De volgende dag vaart het schip uit en krijgt u de taakverdeling te horen. De dag begint uiteraard met het hijsen van de zeilen en ook daarna zult u regelmatig de touwtjes in handen krijgen.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor zeilwedstrijden

Brandarisrace

De racedag en finale

De Brandarisrace is voor de bemanning van elk deelnemend schip zeker vooral een hoop gezelligheid, maar het neemt niet weg dat er toch een hoop fanatisme en winnaarmentaliteit te voelen is. Een beetje voor de eer doen we het ook wel… Dus hopelijk is het na de racedag extra feest in de haven van West en tijdens de prijsuitreiking in discotheek de Braskoer. Of er al dan niet een finaleplaats wordt behaalt, beïnvloedt zeker niet de sfeer. Het blijft gezellig!

Terugtocht en afscheid

Op zondag varen de schepen, ditmaal in een wat rustiger tempo, weer terug naar de haven van Harlingen. Zo krijgt u alle kans om rustig te genieten van de omgeving en misschien ziet u wel zeehonden onderweg. Hopelijk kijkt u terug op een geslaagd evenement en zeilt u volgend jaar weer mee met de Brandarisrace.

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Delfsail
Klipperrace
Pieperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Den Helder
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Tjalkenrace Medemblik
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer