Pieperrace Volendam

De Pieperrace is een zeilwedstrijd voor de zeilende beroepsvaart en alle andere traditionele platbodems die deel willen nemen.

Ieder jaar wordt de Pieperrace begin april georganiseerd, voor de kust van het gezellige vissersdorp Volendam! Met deze jaarlijkse race op het Markermeer wordt tevens het vaarseizoen geopend.

Spektakel op het water

De start en de finish van de race vinden voor de Volendammer haven plaats.

Met de Pieperrace houdt men de herinnering aan de Volendammer Kwakken levend; deze grote botters vervoerden in 1943-1945 de aardappelen (piepers) van Friesland naar Volendam, die bestemd waren voor onder andere de Amsterdamse ziekenhuizen.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor zeilwedstrijden

Meer informatie over zeilwedstrijden

Pieperrace Volendam

Pieperrace Volendam

Open je samen met ons het zeilseizoen tijdens de jaarlijkse zeilrace die voor de kust van Volendam wordt gehouden? Deze zeilwedstrijd voor traditionele platbodems zoals tjalken, klippers, aken, botters en skutsjes wordt elk jaar in april gehouden. De Pieperrace werd voor het eerst gehouden in 1985, ter nagedachtenis aan de Volendamse kwakken, die tijdens de tweede wereldoorlog piepers vanuit Friesland naar Amsterdam zeilden voor o.a. de ziekenhuizen.

Tijdens de race

Vanuit de haven volgt de spreekstalmeester de score op de voet en houdt hij alles bij op een scorebord. Met fanfares en typisch Oudhollandse taferelen is het in de haven ouderwets gezellig. En in de vele café's op de beroemde dijk wordt er volop genoten van een lekker hapje en drankje.

Bekijk de schepen van NAUPAR

Of zeil mee op een van onze schepen en beleef de race vanaf het water. Ook een aantal schepen van NAUPAR zijn tijdens de Pieperrace op het Markermeer van de partij. Neem contact met ons op indien u interesse heeft om met een groep mee te varen.