Pieperrace 2019

In april wordt ieder jaar de Pieperrace georganiseerd voor de kust van het gezellige vissersdorp Volendam! Met deze jaarlijkse race op het Markermeer werd tevens het vaarseizoen geopend. In 2019 vindt de Pieperrace op 6 en 7 april plaats.

Spektakel op het water

De Pieperrace is een zeilwedstrijd voor de zeilende beroepsvaart en alle andere traditionele platbodems die deel willen nemen. De start en de finish van de race vinden voor de Volendammer haven plaats. Met de Pieperrace houdt men de herinnering aan de Volendammer Kwakken levend; deze grote botters vervoerden in 1943-1945 de aardappelen (piepers) van Friesland naar Volendam, die bestemd waren voor onder andere de Amsterdamse ziekenhuizen.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor zeilwedstrijden

Pieperrace

Gezelligheid in Volendam

Tijdens de race wordt in de haven de wedstrijd op de voet gevolgd door de spreekstalmeester en wordt de score bijgehouden op een scorebord. Met fanfares en typisch Oudhollandse taferelen is het in de haven ouderwets gezellig. In de vele cafés op de beroemde dijk wordt er volop genoten van een lekker hapje en drankje.

Bekijk de schepen van NAUPAR!

Ook een aantal schepen van NAUPAR zijn tijdens de Pieperrace 2018 op het Markermeer van de partij. Indien u interesse heeft om mee te varen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonische 088 25 25 328.

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Brandarisrace
Delf Sail
Klipperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Den Helder
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Tjalkenrace Medemblik
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer