Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Ketelhaven

Ketelhaven is een pioniersnederzetting uit de tijd van de drooglegging van de Zuiderzee. Het ligt tussen de mooie historische stad Kampen en het moderne dorp Dronten. Het is een waterrijk gebied waar het Veluwemeer, het Vossemeer en de rivier de IJssel uitkomen in het IJsselmeer.

Balgstuw

Tussen het Ketelmeer en het Zwarte Meer, 7 km vanaf Kampen aan de N50 richting Emmeloord, de Balgstuw. De Balgstuw bij Rampol is de grootste stuw ter wereld in zijn soort en werd in 2002 geopend. Naar verwachting moet de stuw één keer per jaar gesloten worden. Op dat moment wordt er binnen een uur tijd, 3.500.000 liter lucht en 3.500.000 liter water in deze 'reuzeballon' gepompd. De stuw richt zich op en sluit daarmee het Zwarte meer van het Ketelmeer af. De rest van het jaar ligt de lege balg op de bodem van het water zodat de scheepvaart vrije doorvaart heeft. Voor deze bijzondere oplossing is gekozen omdat anders zo'n 115 kilometer dijken moest worden opgehoogd. Deze stuw was een stuk goedkoper.

Villapark

Op het groene Villapark Ketelhaven staan 217 bijna allemaal verschillende bungalows. Op het park bevinden zich een verwarmd buitenzwembad, twee graveltennisbanen en een verharde mateco baan. Op de jeu de Boule baan wordt meerdere keren per jaar een toernooi georganiseerd.