HISWA

Sinds 2017 is NAUPAR aangesloten bij de HISWA, de brancheorganisatie van de watersport.

‘Wij zorgen graag goed voor onze gasten en ons aansluiten bij de HISWA is een manier om nóg beter voor onze gasten te zorgen dan dat we al deden’, aldus NAUPAR-directeur Pouwel Slurink. ‘Bovendien is de HISWA dé brancheorganisatie van de watersport en vanuit het idee ‘samen staan we sterk’, is het prettig om hierbij aangesloten te zijn. Wij kunnen onze kennis delen met andere HISWA-leden en we kunnen evengoed leren van hun expertise.’ 

Wat is HISWA? 

HISWA is hét keurmerk voor de watersport. Bedrijven die zich willen aansluiten, moeten aantonen dat ze vakkundig en betrouwbaar zijn én zich committeren aan de algemene voorwaarden van de HISWA. 

Zekerheid voor consumenten 

Voor consumenten betekent dit nog meer zekerheid als zij een schip huren via NAUPAR. De algemene HISWA-voorwaarden zijn namelijk opgesteld in samenspraak met de consumentenbond en de ANWB, en daarmee zeer consument-vriendelijk. Bovendien kunnen consumenten bij een geschil nu uitwijken naar een onafhankelijke geschillencommissie en die stap is een stuk kleiner dan de stap naar de kantonrechter.