Populaire schepen met opstaphaven Lelystad

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Lelystad

Bekijk alle

Aviodrome

Aviodrome, is gevestigd op de luchthaven van Lelystad. Het museum vertelt  de geschiedenis  van de burgerluchtvaart. Er staan meer dan100 vliegtuigen in het museum, waaronder vliegtuigen van de beroemde Nederlandse ontwerpers Koolhoven en Fokker.

Geschiedenis van Aviodrome 

De Stichting  het Nationaal Luchtvaartmuseum werd in 1955 opgericht door diverse organisaties, waaronder  de luchtvaartmaatschappij KLM en de vliegtuigfabriek Fokker. Met slechts zeven vliegtuigen sloot het museum voorlopig in 1967 om ruimtevaartredenen. Meer dan 30 jaar later, in 2003, werd het voormalige luchtvaartmuseum Aviodome, vanaf Schiphol, omgebouwd tot het Nationaal Vliegtuigmuseum Aviodrome op Lelystad Airport.

Over Aviodrome

In dit museum dat leuk is voor jong & oud, maakt u een  spannende reis door de tijd en leert u meer  over de geschiedenis van de luchtvaart. Het museum biedt ook een vluchtsimulator en een gedetailleerde replica van Schiphol uit 1928. Voor de kinderen is er een speeltuin in de entreehal en in de tuin, die passen bij het thema luchtvaart.