Populaire schepen met opstaphaven Kampen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Kampen

Stedelijk museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen is sinds 2009 gevestigd in het oude Raadhuis en Stadhuis en ligt midden in het historisch centrum van de stad. De vaste collectie wordt getoond aan de hand van vier thema's: water, geloof, rechtspraak en bestuur, en het Huis van Oranje. Deze vier pijlers vormen de fundering van de stad Kampen. Met prachtige schilderijen en voorwerpen krijgt u een beeld van het verleden, het heden en de toekomst.

Multimediatour

U kunt onder begeleiding van een gids het museum ontdekken. U hebt ook de mogelijkheid om een multimediatour te lopen: met een beeldscherm en koptelefoon wandelt u zelfstandig door het museum, waarbij Kampenaren u vertellen over de verschillende thema's, objecten en gebeurtenissen. Voor volwassenen is er een tour voor binnen en voor buiten, waarbij u langs verschillende locaties met een historische betekenis wandelt. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een binnen tour beschikbaar waarin Frank Lammers de kinderen op een humoristische wijze meeneemt op een reis door de geschiedenis.

Exposities en workshops

Op de begane grond is een royale ruimte voor wisselexposities, waar jaarlijks vijf wisselende tentoonstellingen op het gebied van geschiedenis en moderne kunst worden gerealiseerd. Naast een museumbezoek is het mogelijk deel te nemen aan een workshop.