• Tip van NAUPAR I De voordelen van zeilen in het voorjaar

    Voordelen zeilen in het voorjaar
    Heerlijk! De zon en blauwe voorjaarslucht laten zich steeds vaker zien en het is elke dag een beetje langer licht. De eerste lammetjes worden geboren en zijn te volgen op een webcam in Texel. En het duurt niet lang meer tot we ook de tulpenvelden kunnen bewonderen. Altijd als de lente in aantocht is, begint het bij ons te kriebelen. Het klusseizoen zit er op en de schepen zijn klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Wist je dat het voorjaar de ideale tijd is voor een mini-break op een schip? We vertellen je hieronder graag waarom.
  • Maak kennis met Hendrik Reher, de trotse eigenaar en schipper van de Klipper Avondrood

    Maak kennis met Hendrik Reher, de trotse eigenaar en schipper van de Klipper Avondrood

    Hendrik is al jaren actief als zetschipper op het IJsselmeer en de Waddenzee, maar zijn droom was altijd om zijn eigen schip te hebben. Begin dit jaar werd die droom werkelijkheid toen hij eigenaar werd van de Avondrood, een prachtige tweemastklipper van 38 meter met een geringe diepgang waardoor het schip op de mooiste plekjes kan komen en zelfs kan droogvallen. De Avondrood is perfect voor schoolgroepen, familie- en vriendenuitjes.

  • Schippers bruine vloot worden onderdeel van Immaterieel Erfgoed Nederland

    Schippers bruine vloot Immaterieel Erfgoed

    Op 20 maart 2024 worden de schippers van de bruine vloot officieel opgenomen in de landelijke Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Naast o.a. draaiorgels en melkbusschieten krijgen nu ook de schippers van de bruine vloot de erkenning die ze verdienen. Deze opname draagt niet alleen bij aan het behoud van deze prachtige schepen, maar ook aan de toekomst van dit bijzondere beroep.

  • Marker Wadden Expeditie I Bekijk de nieuwe data 2024

    Marker Wadden Expeditie gaat van start

    Ook in 2024 gaan we weer op expeditie naar de Marker Wadden. Tijdens deze unieke en compleet verzorgde dagtocht vaar je met een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heb je twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Bekijk snel de nieuwe data en boek je ticket naar de Marker Wadden direct online.

  • NAUPAR legt uit I De aanlegborrel

    De aanlegborrel; een typisch Nederlandse traditie in de zeilvaart
    Ontdek de oorsprong van een eeuwenoude traditie onder Nederlandse zeelieden: de aanlegborrel. Bij aankomst in de haven wordt er niet alleen feest gevierd vanwege een succesvolle zeiltrip, maar ook om het schip en de bemanning te bedanken voor hun harde werk en de veilige aankomst. Maar wat kun je verwachten van dit typisch Nederlandse fenomeen en welk drankje hoort hierbij? Dompel je onder in de wereld van de zeiler en ontdek meer over de populaire aanlegborrel.
  • Met je beste vrienden zeilen over het IJsselmeer en de Waddenzee

    Vijftigste verjaardag op het schip de Pelikaan

    Walter Groen wordt binnenkort 50 en hij wilde iets bijzonders doen om dat te vieren, iets anders dan de gebruikelijke borrels en lunches. Zo ontstond het idee om à la Villa Felderhof een week lang een boot te huren en drie groepen vrienden te vragen of ze op verschillende momenten wilden aanhaken bij zijn zeiltocht. Logistiek was dat best een uitdaging, want de verschillende groepen wisten van tevoren niet precies waar ze zouden op- en afstappen.

  • NAUPAR legt uit I Zo voorspel je tijdens een zeiltocht het weer met je zintuigen

    Weer voorspellen met je zintuigen tijdens zeiltocht
    Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip is een bijzondere ervaring. Terwijl je over het IJsselmeer, Markermeer of de Friese meren zeilt ben je helemaal één met de natuur en je omgeving. Maar hoe weet je nou wat voor weer het wordt als je geen weer-app, barometer of andere technologie bij de hand hebt om het weer te voorspellen? Juist, door je zintuigen te gebruiken. De natuur geeft tal van signalen die je kunt gebruiken om zelf een inschatting te maken van het weer.
  • Je verjaardag vieren op een schip, dat geeft een hele andere dynamiek

    Je verjaardag vieren op een schip, dat geeft een hele andere dynamiek
    Als je allebei 65 wordt én je bent ook nog 20 jaar ‘officieel’ samen, dan kun je dat op vele locaties vieren. Peter en Ans kozen ervoor om een authentiek zeilschip te huren en met familie, vrienden en collega’s naar de Marker Wadden te varen. Op de Willem Barentsz genoten zij van een heerlijke dag, in combinatie met een paar uur uitwaaien op Nederlands jongste eilandengroep.