Knopen leren, een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht

Die Vielseitigkeit der Knotenkunst auf Segelschiffen

Knopen. Ze stellen ons dagelijks op de proef. Het begint al met het strikken van uw schoenen, tot het leggen van een knoop in uw stropdas. Knopen zijn echt overal. Op een schip hebben knopen vaak een functionele rol. Zo worden ze gebruikt om iets te repareren of vast te leggen en moeten ze vaak ook weer gemakkelijk los kunnen. Maar wist u dat er ook een leuke kant zit aan het leggen van knopen? Het is een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht. Laat u fantasie de vrije loop en leer van de schipper hoe u een eigen armband, sleutelhanger of deurmat kunt maken. Bijzonder leuk om te doen en u heeft meteen een souvenir om mee naar huis te nemen. Hoe leuk is dat?

Knoop uw eigen armband

Als de zeilen staan, alles aan dek gedaan is en het schip op koers ligt naar de volgende bestemming is er een moment van rust aan boord. Maar u hoeft zich dan zeker niet te vervelen. Op dit soort momenten leert de schipper u moeiteloos hoe u zelf een echte zeemansarmband kunt knopen. Leuk om te leren en een geweldig aandenken om mee naar huis te nemen. 

Splitsen, wat is dat?

Bent u wel eens aan boord van onze schepen geweest en vroeg u zich toen ook af hoe de lus in een touw wordt gelegd zonder een knoop? Deze techniek noemen ze splitsen. Handig, omdat de trekkracht van de lijn in stand blijft. Gebruikt u een knoop in de touw, dan zou de trekkracht van de lijn halveren. Deze lus maakt men met de zogenaamde splits-techniek of noemen ze splitsing, een veelgebruikte techniek aan boord van schepen. En het is een van de knopen die een schipper u kan leren tijdens een vaartocht over het IJsselmeer en die u later thuis nog een keer kunt gebruiken om bijvoorbeeld een eigen riem te maken van een touw met splits. Hoe cool is dat?

Leer uw eigen deurmat knopen

Heeft u al eens een armband of een sleutelhanger gemaakt en bent u toe aan een volgende stap? Wat dacht u van een eigen deurmat knopen? Dit vlechtwerk is een uitdaging voor vergevorderde. U maakt met deze blikvanger niet alleen heel veel indruk op familie en vrienden, maar het is ook nog eens erg praktisch. Laat u inspireren aan boord van de NAUPAR-schepen en geniet van de praktische en leuke kant van de knooptechniek. 

Meer informatie over meezeilen of leuke activiteiten aan boord?

Wilt u een keer meevaren en tijdens een tocht praktische knopen leren die ook nog veel plezier en leuke herinneringen creĆ«ren? Dan is een zeiltocht aan boord van onze schepen precies wat u zoekt. Neem direct contact met onze medewerkers op  of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.