De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

In 2008 hield de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen ermee op. Daarmee was de verbinding tussen de IJsselmeerstadjes ineens verdwenen. Een groot gemis voor alle toeristen, dagjesmensen en iedereen die om wat voor reden dan ook tussen Enkhuizen en Urk heen en weer pendelde. De schipper van topzeilschoener Willem Barentsz zag een mooie kans en startte zelf een veerdienst. Deze zomer zeilt de Willem Barentsz voor de tiende keer heen en weer tussen Enkhuizen en Urk. De dagtocht is een perfect (gezins)uitje en unieke kans om een keer mee te zeilen op een authentiek zeilschip. Maar als u een enkele reis boekt kunt u de tocht ook heel goed combineren met een fietstocht, want u kunt uw fiets meenemen aan boord!

Het IJsselmeer is een prachtig vaargebied en om dit te ervaren op een zeilschip geeft absoluut een extra dimensie aan de reis. U heeft alle tijd om te genieten van de natuur, de vogels, met de wind in de haren en zon op uw gezicht. Bovendien, het is een machtige aanblik om de stoere driemaster, vol in zeilen, statig over het water te zien glijden terwijl u vaart van Enkhuizen naar Urk. En om het extra leuk te maken kunt u op de Willem Barentsz ook lunchen tijdens de vaartocht. Drinken, lekkere broodjes en voor de kinderen misschien een patatje, het is allemaal aan boord te verkrijgen. Wel cash geld meenemen, want een pin-apparaat is niet aan boord.

Alle tijd om Urk te ontdekken

Voor iedereen die graag eens wil meezeilen, is dit een prachtige kans. Het is een dagje uit, waarbij u niet alleen zeilt, maar u heeft ook alle tijd om het voormalige eiland Urk te ontdekken. Zo kunt u tijdens de tussenstop zwerven door de vele Ginkies (steegjes) in het historische centrum, op zoek naar Ommelebommelestien, of de vuurtoren beklimmen. Om maar een paar mogelijkheden te benoemen. En voor u weer aan boord stapt van de Willem Barentsz kunt u uw bezoek afsluiten met een heerlijk visje in de haven.

Meer mogelijkheden met de Willem Barentsz

Behalve als veerdienst in de zomermaanden, doet de Willem Barentsz het ook goed als zeilende locatie voor personeelsfeesten, trouwerijen en andere evenementen voor grote groepen. U kunt daarvoor het hele schip huren, inclusief de schipper en bemanning, uiteraard. Kortom, NAUPAR is er trots op om een schip als de Willem Barentsz in de vloot te hebben, vanwege de vele mogelijkheden die het schip biedt en de bevlogen schipper die met hart en ziel zijn vak uitoefent.

Wilt u gebruik maken van de veerdienst?

De Willem Barentsz zit niet zo snel volgeboekt, er is plaats voor 100 mensen. Maar wilt u uw fiets meenemen dan is reserveren wel een aanrader, want voor fietsen is er maar beperkt plaats: Er kunnen maximaal vijftien fietsen per keer mee. Op de website van de Willem Barentsz vindt u alle informatie die u nodig heeft. U kunt de schipper ook gelijk bellen voor een reservering, op 06-51491943.

Geïnteresseerd in de Willem Barentsz?

Heeft u een feest of evenement in gedachten waarvoor u de Willem Barentsz zou willen inzetten? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van NAUPAR. Zij helpen u met alle plezier verder.