Naar de Marker Wadden dankzij winactie HISWA Welkom op het Water

MW-Kroon-0309-01-700X300

Naar de Marker Wadden dankzij winactie HISWA Welkom op het Water

Door weer en wind biedt water plezier. En dat plezier willen we als NAUPAR graag delen met jonge gezinnen die nog nooit het water zijn op geweest. Daarom hebben we meegedaan aan de HISWA Welkom op het Water winactie, waarbij een gezin een dagje op het water bij ons kon winnen. De familie Kroon is de gelukkige winnaar van deze actie en samen met hun twee kinderen Eva (11) en Gijs (8) stapten ze voor het eerst aan boord van de driemaster Abel Tasman voor een expeditie naar de Marker Wadden.  

Marker Wadden een bijzondere bestemming

“Wauw.......wat ontzettend gaaf” was de spontane reactie van Marloes Kroon toen we melden dat ze de actie hadden gewonnen. Ze zeilden mee op de Abel Tasman naar de Marker Wadden, een nieuwe eilandgroep in het Markermeer. De kinderen stonden te stuiteren en keken hun ogen uit toen ze aan boord van de enorme driemaster stapten. Ze waren nog niet eerder op zo’n groot zeilschip geweest. Aan boord stond de koffie, thee en lunch voor ze klaar en al snel gingen de trossen los. Eenmaal op het eiland verliet de familie als eerste het schip om de vogelkijkhutten, uitkijktoren De Steltloper en het strand te ontdekken. Op de terugtocht stond er een perfecte wind en konden de kinderen helpen bij het hijsen van de zeilen. ’Het was heel leuk!’’, riepen de kinderen enthousiast toen ze werd gevraagd hoe ze de dag vonden. “En een bijzondere plek om naar toe te varen, want over drie jaar is het waarschijnlijk weer heel anders” vulden de ouders aan.

Over het nieuwe natuurgebied Marker Wadden

De Marker Wadden is het jongste stukje Nederland en ligt in het Markermeer. Het bestaat uit vijf eilanden waarvan het hoofdeiland voor het publiek toegankelijk is. De vier andere eilanden zijn beschermd natuurgebied voor vogels en natuur. Het project, initiatief van Natuurmonumenten, moet zorgen voor het herstel van de natuur van het Markermeer, zowel boven als onder water. Het hoofdeiland is 250 hectare en bestaat uit 30 miljoen kubieke zand, klei en slib. Inmiddels zijn er wandelpaden, vogelhutten, een uitkijktoren, bruggen en een strand. Een van de hutten is zelfs op waterniveau geplaatst, zodat u door een raam onder water kunt kijken. Het hoofdeiland is nog maar net toegankelijk en de natuur is al hard bezig om zich het eiland beetje bij beetje eigen te maken.

Expeditie Marker Wadden

De Abel Tasman vaart nog een paar zondagen naar de Marker Wadden en verzorgt een prachtige dag. Het begint in de ochtend met koffie en thee, waarna de trossen worden gelost. Als u de haven uitvaart, heeft u een prachtig uitzicht op Lelystad. Aangekomen op het eiland krijgt u tijd om het hoofdeiland en haar wandelpaden te verkennen. Een gids van Natuurmonumenten vertelt u meer over het eiland en de dieren die er inmiddels zijn gespot. Tijdens de terugtocht op de Abel Tasman kunt u plaatsnemen aan dek en genieten van een bittergarnituur. Een leuke dag uit voor het gezin, maar ook perfect voor wandelaars en vogelspotters. Er hebben maar liefst 17 vogelsoorten gebroed en er zijn de afgelopen jaren 116 verschillende vogels gespot, waaronder een lepelaar.

Meer informatie over arrangement?

Benieuwd naar dit nieuwe stukje Nederland? Vaar met de Abel Tasman naar de Marker Wadden en maak er een leuk dagje uit van! Boek nu uw ticket naar dit bijzondere eiland of neem contact op met onze medewerkers. We zien u graag op de Abel Tasman!