Op expeditie naar de Marker Wadden dankzij winactie HISWA Welkom op het Water I Klantervaring

MW-Kroon-0309-01-700X300

Door weer en wind biedt water plezier. En dat plezier willen we als NAUPAR graag delen met jonge gezinnen die nog nooit het water zijn op geweest. Daarom hebben we meegedaan aan de HISWA Welkom op het Water winactie, waarbij een gezin een dagje op het water bij ons kon winnen. De familie Kroon is de gelukkige winnaar van deze actie en samen met hun twee kinderen Eva (11) en Gijs (8) stapten ze voor het eerst aan boord van de driemaster Abel Tasman voor een expeditie naar de Marker Wadden.  

Marker Wadden een bijzondere bestemming

“Wauw.......wat ontzettend gaaf” was de spontane reactie van Marloes Kroon toen we melden dat ze de actie hadden gewonnen. Ze zeilden mee op de Abel Tasman naar de Marker Wadden, een nieuwe eilandgroep in het Markermeer. De kinderen stonden te stuiteren en keken hun ogen uit toen ze aan boord van de enorme driemaster stapten. Ze waren nog niet eerder op zo’n groot zeilschip geweest. Aan boord stond de koffie, thee en lunch voor ze klaar en al snel gingen de trossen los. Eenmaal op het eiland verliet de familie als eerste het schip om de vogelkijkhutten, uitkijktoren De Steltloper en het strand te ontdekken. Op de terugtocht stond er een perfecte wind en konden de kinderen helpen bij het hijsen van de zeilen. ’Het was heel leuk!’’, riepen de kinderen enthousiast toen ze werd gevraagd hoe ze de dag vonden. “En een bijzondere plek om naar toe te varen, want over drie jaar is het waarschijnlijk weer heel anders” vulden de ouders aan.

Over het nieuwe natuurgebied Marker Wadden

De Marker Wadden is het jongste stukje Nederland en ligt in het Markermeer. Het bestaat uit zeven eilanden waarvan het hoofdeiland voor het publiek toegankelijk is. De andere eilanden zijn beschermd natuurgebied voor vogels en natuur. Het project, een initiatief van Natuurmonumenten, moet zorgen voor het herstel van de natuur in het Markermeer, zowel boven als onder water. Het hoofdeiland is 250 hectare en bestaat uit 30 miljoen kubieke zand, klei en slib. Inmiddels zijn er wandelpaden, vogelhutten, een uitkijktoren, bruggen en een strand. Een van de hutten is zelfs op waterniveau geplaatst, zodat je door een raam onder water kunt kijken. 

Expeditie Marker Wadden

Regelmatig vaart er een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de Marker Wadden. Het compleet verzorgde arrangement begint in de ochtend met koffie en thee, waarna de trossen worden gelost. Als jullie de haven uitvaren, heb je een prachtig uitzicht op Lelystad en zien jullie misschien wel een groep broedende lepelaars. Aangekomen op het eiland hebben jullie ongeveer twee uur om het hoofdeiland te verkennen via de verschillende wandelroutes In het eilandpaviljoen kan een eilandwachter van Natuurmonumenten jullie nog meer vertellen over het eiland en de dieren die er inmiddels zijn gespot. Tijdens de terugtocht kunnen jullie plaats nemen op het dek en lekker genieten van de zeiltocht, het uitzicht over het water en een bittergarnituur.

De Marker Wadden Expeditie is een leuke dag uit voor het hele gezin, maar ook perfect voor wandelaars en vogelspotters. Er hebben maar liefst 17 vogelsoorten gebroed en er zijn de afgelopen jaren meer dan 180 verschillende vogels gespot, waaronder zelfs een ijseend, lepelaar en een jonge lachstern.

Meer informatie over arrangement?

Benieuwd naar dit nieuwe stukje Nederland? Ga met NAUPAR op expeditie naar de Marker Wadden. Een leuk dagje uit voor het hele gezin. Bekijk de data of boek direct een ticket naar deze bijzondere eilandengroep in het Markermeer. 

Meer lezen?

Activiteiten op de Marker Wadden I De Marker Wadden bezoeken met kinderen I Wandelen op de Marker Wadden I Vogels kijken op de Marker Wadden