Wilfred van de Sudwester op tv!

Afgelopen maandag 1 december 2014 was onze schipper Wilfred te zien in een aflevering van "Man bijt Hond”. Zoals het programma het mooi verwoord heeft: een welbespraakte schipper die zijn liefde voor het varen boven zijn studie heeft verkozen.

Hond aan tafel

In de rubriek "Hond aan tafel” wordt er spontaan bij mensen aangebeld om de dag door te nemen. Aan de hand van een aantal simpele vragen komt er een interessant gesprek op gang. Met datzelfde doel stapte Man bijt Hond aan boord van de Sûdwester en dit was afgelopen maandag 1 december op de zender NPO te zien.

Einde seizoen

Met de winter in aantocht is het zeilseizoen weer voorbij. Schipper Wilfred ontvangt dus geen gasten meer aan boord en is weer alleen. Eigenlijk vindt hij dit wel fijn; nu heeft hij zijn eigen huis weer voor zichzelf. Ook kwamen de spaghetti en pasta, die al ruim zeven maanden iedere avond op het menu stonden, inmiddels zijn neus wel uit.

Sûdwester

Al sinds 2008 is Wilfred de eigenaar van de klassieke tweemastklipper "Sûdwester”. Het schip is voorzien van vele faciliteiten en staat garant voor een mooie vaartocht. De gasten aan boord mogen meehelpen met het hijsen van de zeilen, maar uiteraard is het ook mogelijk om een lekker plekje op het dek uit te zoeken en te genieten van het water om u heen. Gaat de dag te snel voorbij? Blijf dan een nachtje slapen. De comfortabele hutten zijn allemaal voorzien van verwarming en stromend water. U zult absoluut niks te kort komen op de Sûdwester!