Zeilschool op het water met Krekt Sailing en de Nieuwe Liefde

Nieuwe Lifde zeilend

Net als voorgaande jaren kan men ook dit jaar weer in het hoogseizoen een bijzondere week zeilles nemen bij Krekt Sailing. Zeilschip de Nieuwe Liefde, dient tijdens deze periode als hotel voor de cursisten van Krekt Sailing. Een unieke accommodatie die van de zeilles een onvergetelijke ervaring maakt.

Iedere dag een ander uitzicht

Zeilschip de Nieuwe Liefde is in het hoogseizoen de thuisbasis voor de zeilschool Krekt Sailing. Elke ochtend vertrekken de gasten in de bootjes voor een les op het water. Terwijl zij alles leren over het zeilen, vaart de Nieuwe Liefde -voor deze gelegenheid het moederschip- naar een nieuwe locatie. Midden op het water gaat zij voor anker en wacht zij haar gasten op voor de avond en nacht. Wanneer deze aan het eind van de middag weer aan de Nieuwe Liefde afmeren, wordt er in de keuken al een lekkere maaltijd klaargemaakt.

Hart voor zeilen

Enthousiast voor het water en zeilen, dat wordt men zeker tijdens een week bij Krekt Sailing. Niet alleen geniet men iedere dag weer van een ander uitzicht, ook de instructeurs brengen hun liefde voor het zeilen graag aan de gasten over. De mooie omgeving, het luxe verblijf en de gezelligheid aan boord doet men realiseren hoe ontspannen zo´n week op het water eigenlijk is.

Vakantiegevoel

Deze unieke zeilschool lijkt in niets op een ander zeilkamp. Vanaf het moment dat men aan boord komt is men even helemaal weg. De luxe locatie die de Nieuwe Liefde biedt, de volledige verzorging en zeilles op maat. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Aan boord van dit luxe schip hebben alle gasten een eigen hut met badkamer, waar zij zich lekker kunnen terugtrekken wanneer daar behoefte aan is. De zeilschool van Krekt Sailing aan boord van de Nieuwe Liefde biedt de ultieme combinatie van zeilles in kleine boten en het gevoel van heerlijk genieten aan boord van een groot zeilschip.

Gezelligheid tussen het zeilen door

Ongeveer 20 gasten verblijven tegelijkertijd aan boord voor de zeilschool. Doordat de grootte van de groep relatief klein is, ontstaat er in korte tijd een hechte groep en is er persoonlijke aandacht voor iedereen. Na de zeilles gaat men aan boord van de Nieuwe Liefde voor een gezellige avond. Een barbecue aan dek, gezellig samenkomen in de bar of een goed gesprek in één van de comfortabele zithoeken aan boord. De Nieuwe Liefde is "s avonds de basis voor vele leuke avonden op open water. Met alle kleine bootjes die aan de Nieuwe Liefde aangemeerd liggen is het schip een ware blikvanger. Veel mensen komen "s avonds dan ook langs varen om een foto te schieten van dit unieke aanzicht.

Ervaren instructeurs

De zeilinstructeurs zijn stuk voor stuk vrijwilligers die zelf graag wat extra ervaring opdoen. Ze hebben allemaal een opleiding gevolgd en leren regelmatig bij. Met deze ervaren instructeurs kan Krekt Sailing dan ook zeillessen aanbieden voor ieder niveau. Van beginner tot instructeur, iedereen is welkom. Hoe de lessen eruit zien bepaalt men zelf; men kiest zelf met hoeveel personen er maximaal in de lesboot gevaren wordt.

Lessen op het water voor ieder gezelschap

Krekt Sailing biedt zeilles voor iedereen. Voor volwassenen zijn er verschillende weekenden en midweken waarin zij aan boord kunnen komen. Daarnaast zijn er ook speciale singleweekenden en familieweken. Tijdens de familieweken is het hele gezin welkom aan boord. Terwijl de ouders les volgen in de bootjes, gaan ook de kinderen onder begeleiding het water op, om op hun eigen manier vertrouwd te raken met het water en het zeilen. Ook aan boord van het moederschip, de Nieuwe Liefde, is het fijn te verblijven met kinderen. Aan boord zijn de kinderen altijd dichtbij; wanneer men "s avonds nog van een gezellig drankje geniet, kunnen de kinderen gemakkelijk hun ouders opzoeken wanneer er iets is. Ook aan dek is de Nieuwe Liefde kindvriendelijk; met een hoge gesloten reling, kan er aan dek veilig gespeeld worden.

Passie voor zeilen

Krekt Sailing werd begin jaren "60 opgericht, toen nog onder de naam zeilschool Krekt oer"t Wetter. Vele jaren hebben Jan Cees en Margreet Kossen leiding gegeven aan de zeilschool en haar door de jaren heen vorm gegeven. In 2006 werd de zeilschool overgenomen door de huidige eigenaren, Ebel Zandbergen en Reinder Althuis, die de zeilschool naast hun reguliere werkzaamheden runnen. Door hun werk flexibel in te delen, kunnen zij zoveel mogelijk tijd vrij maken voor de zeilschool.

Ook op zoek naar een bijzondere groepsaccommodatie?

Bekijk het uitgebreide aanbod traditionele zeilschepen, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag over de vele mogelijkheden.

Meer lezen?

Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen I Een schip is de perfecte groepsaccommodatie I Zes leuke bestemmingen aan het IJsselmeer en Markermeer I Zo werkt droogvallen op het Wad I De 5 leukste havensteden aan de Friese kust I Favoriete stranden rond het IJsselmeer I Leuke activiteiten op Terschelling