Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen

Leuke activiteiten voor jongeren in Kampen
Kampen is een oude Hanzestad aan de IJssel en thuisbasis van vele traditionele zeilschepen. Dankzij de gunstige ligging ontwikkelde Kampen zich vroeger tot een grote handelsstad en een van de machtigste steden van Noordwest Europa. Veel historische gebouwen uit deze tijd zijn bewaard gebleven. Maar er valt meer te ontdekken. Weten jullie bijvoorbeeld wat een Kamper Kogge is? Of hoe het stadswapen van deze oude Hanzestad er uit ziet? En waar de naam Kamper Uien vandaan komt? Wij zetten de leukste activiteiten voor jongeren in Kampen op een rij.

1. Photohunt – Ontdek de stad op een andere manier

De leukste manier om Kampen te ontdekken met een groep is natuurlijk te voet. Het oude stadscentrum ligt op loopafstand van de kade, waar de schepen aanleggen. Dus jullie ontdekkingstocht kan al meteen beginnen als jullie van boord stappen. Tourist Info Kampen heeft een gratis stadswandeling gids app gemaakt die je via de Google Play store of de Appstore kunt downloaden. En ze hebben een moderne variant speciaal voor jongeren: de Kamper selfieroute. Een wandeltour langs de foto-hotspots van Kampen. Wil je het wat spannender maken voor de groep? Ga dan op jacht met een Photohunt. Verschillende groepen strijden tegen elkaar, terwijl ze op zoek gaan naar het totale plaatje achter de detail foto’s, die gemaakt zijn in de oude binnenstad. Zo ontdekken ze op een speelse manier iets over de geschiedenis van de stad, de historische gebouwen, de Kamper uien en ze maken tijdens het spel nog leuke foto’s als souvenir ook. Twee vliegen in een klap! Let the hunt begin.

2. Duik in de geschiedenis van Kampen

Ook leuk om te doen, is een bezoek aan het Stedelijk Museum van Kampen. Speciaal voor jongeren in de bovenbouw hebben ze tegen een kleine vergoeding een educatief programma. Ze leren aan de hand van oude voorwerpen en beeldende kunst uit de tentoonstelling meer over de geschiedenis van Kampen. Het stadsmuseum bevindt zich in het voormalige stadhuis van Kampen en ligt op slechts een paar meter afstand van de haven.

3. Bezoek de Kamper Kogge werf

En als jullie toch in de geschiedenis van Kampen duiken, dan mag een bezoek aan de Kamper Koggewerf niet ontbreken. Daar zien jullie met eigen ogen op wat voor schip men vanuit Kampen in de Middeleeuwen handel vervoerden naar landen Duitsland, Denemarken en Zweden. Op de werf, waar de toegang gratis is, ligt een reconstructie van een echte Kamper Kogge uit 1336. Het schip is opgegraven in de Flevopolder en hier later nagebouwd. Tegen een kleine bijdrage krijgen jullie een rondleiding over de werf en leer je van alles over het bouwen van dit soort schepen en de technieken die daarbij gebruikt werden.

4. Bekijk Kampen vanuit een ander perspectief

Willen jullie de stad eens vanuit een andere hoek bekijken? Beklim dan, voor een klein bedrag, de 163 treden van de Nieuwe Toren en bekijk Kampen van bovenaf. Eenmaal op 65 meter hoogte zien jullie pas echt hoe mooi Kampen is. En als jullie geluk hebben hangt de koe ook nog in de Toren. Kennen jullie het verhaal achter deze Kamper Ui?

5. Op zoek naar souvenirs?

Willen jullie een aandenken meenemen voor thuis? Dan zijn jullie in Kampen zeker aan het juiste adres. Ze hebben er namelijk een van de langste winkelstraten van Nederland. Deze slingert dwars door het oude centrum en heeft ook vele leuke zijstraatjes. Wedden dat jullie hier gaan slagen?

Ook Kampen bezoeken tijdens een zeiltocht met jongeren?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak snel en eenvoudig een afspraak met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over deze bijzondere bestemming, onze schepen en de mogelijkheden met een groep jongeren.

Meer lezen?

Leuke activiteiten in Volendam I Combineer elk doel op een schip I Hoe kies ik het juiste schip I Voordelen van een schoolreis in Nederland I De perfecte accommodatie I Een duurzaam alternatief I Leuke bestemmingen voor groep jongeren I Afwisselende schoolreis