Op werkweek? Wij geven je 4 redenen waarom Nederland een goed idee is

Blog Besondere Klassenfahrt Holland 700X300
Niets zo spannend als het plannen van een uitje met de klas. Waar ga je heen? Wat wil je doen? En hoe zorg je ervoor dat het niet saai wordt? Wist je dat je niet ver hoeft te reizen om iets nieuws te ontdekken? Nederland heeft namelijk heel veel te bieden. En, met een schip kom je op plaatsen waar je anders niet komt. Wel eens op de zeebodem van de Waddenzee gewandeld? Of aangelegd bij een onbewoond eiland? Van een schip geslingerd in het IJsselmeer? Ontdek samen met je klasgenootjes Nederland vanaf het water en laat je verrassen door de mooie natuur en de vele leuke havenplaatsjes met elk een uniek verhaal en bijzondere geschiedenis. Wedden dat je verrast wordt en een onvergetelijke tijd beleeft? Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

1. Ontdek Nederland op een andere manier

Hoe goed ken je Nederland? Heb je wel eens gehoord van de Ommelebommelestien? Weet je waar hij ligt en hoe hij daar gekomen is? Of wat weet je bijvoorbeeld van Nederland in de VOC-tijd? Heb je wel eens naar Hoorn of Enkhuizen door een VOC-bril gekeken? Ken je het verhaal van Nederland en de strijd tegen het water? In het openluchtmuseum in Enkhuizen kun je bijvoorbeeld zien hoe mensen ongeveer 100 jaar geleden leefden, toen er nog geen dijken waren en de oude Zuiderzee er nog was. En in Volendam en Marken kun je zien hoe hoog het water stond toen de dijken doorbraken tijdens de watersnoodramp in 1916. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de bijzondere dingen die je samen met je klasgenoten kunt ontdekken als je op werkweek gaat in Nederland met een schip. Even geen lange busreis, maar gewoon binnen een paar uur op de plaats van bestemming. Je stapt aan boord van een schip en kunt lekker uitwaaien terwijl je over het IJsselmeer en Markermeer vaart en aanlegt in een van de interessante havenplaatsen. Daar ga je samen met je klasgenoten van boord om achter het bijzondere verhaal of de geschiedenis van deze stad te komen tijdens een Photohunt of een bezoek aan een museum. Wedden dat je iets ontdekt wat je nog niet wist?

2. Kom op plaatsen waar je normaal niet kan komen

Heb je wel eens zeehondje zien zwemmen in zijn natuurlijke omgeving? Weet je wat er allemaal leeft in de zeebodem van de Waddenzee? Of wil je wel eens dobberen in een omgeving waar je omgeven bent door alleen maar water? Een van de grote voordelen van een zeilschip is dat je in gebieden komt waar je anders niet kan komen. Zo kun je met een schip ankeren op het IJsselmeer voor een plons in het water. Vanaf het schip slinger je dan als een echte Tarzan zo het water in. Of je pakt een kano voor een tochtje rond het schip. Maar je kunt ook aanleggen bij een onbewoond eiland midden in de natuur en samen met je klasgenoten als ‘een echte Robinson’ een kampvuur bouwen en liedjes zingen onder een eindeloze sterrenhemel. Of je kiest voor een compleet ander avontuur en gaat droogvallen op de Waddenzee en tijdens laag water een wandeling maken over de zeebodem en met eigen ogen zien wat daar allemaal leeft. Dagen op het water lijken langer te duren, hierdoor geniet je nog langer van het uitje met je klasgenoten. Als dat geen bonus is!

 

3. Het is voor iedereen leuk

Tijdens een zeiltocht is niets verplicht. Natuurlijk vinden we het leuk als je meehelpt met het hijsen van de zeilen, knopen leggen, navigeren, kompas lezen of zelfs het besturen van het schip. Maar je kunt tijdens de zeiltocht op het dek ook heerlijk zonnen, bijkletsen met je klasgenoten, op avontuur in het kluivernet of een spelletje spelen. Een ander groot voordeel van een schip is dat je je verplaatst en je slaapplaats gaat met je mee, zonder dat je elke keer je tas in en uit moet pakken. Hoe uniek is dat?

4. Geen dag is hetzelfde

En dan het laatste voordeel. Geen dag is hetzelfde tijdens een werkweek op een schip. De ene dag lig je op een bijzonder plekje in de natuur. De volgende dag zeil je naar een gezellige havenstad of een Waddeneiland. Of je gaat met je klasgenoten op excursie naar Amsterdam. Met een schip kun je alle kanten op. Samen met de schipper zet je een afwisselende route uit. Eenmaal in de haven verken je de stad of ga je winkelen, fietsen, naar een museum of het strand.

Ok, voor we in herhaling vallen: het is gewoon leuk op een schip. Je maakt snel nieuwe vrienden, verveelt je geen moment en je leert Nederland op een totaal andere manier kennen. Waarom zou je zo ver reizen, als er nog zoveel leuks te ontdekken valt in Nederland?

Interesse gewekt?

Wil je op schoolreis of werkweek met een van onze schepen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met onze medewerkers. Zij weten precies welk schip, vaargebied en arrangement bij jullie uitje past.