Een schip is de perfecte accommodatie voor een schoolreis. Waarom? Bekijk de video

blog-activiteiten300x700
Tijdens een schoolreis met Julius Stursberg Gymnasium bleek maar weer dat een traditioneel zeilschip de ideale accommodatie is. Waarom? Het is afwisselend, elk vaargebied biedt weer nieuwe leuke activiteiten. En er is de hele reis voldoende ruimte om te ontspannen of een spelletje te spelen op het achterdek. Een ding is zeker. De leerlingen verveelden zich niet! Lees onze 4 redenen waarom een schip de perfecte accommodatie is. Of bekijk de video die we maakten tijdens een zeildag aan boord van de Klipper Ambiance:

 

1. Je leert elke dag iets nieuws

Leerlingen worden aan boord uitgedaagd en leren elke dag wel iets nieuws. En dat begint al meteen als ze aan boord stappen van de Ambiance. Ze krijgen bij de briefing van de schipper uitleg over het zeilen, de verschillende vaargebieden, diverse scheepstermen en knopen die ze ook heel makkelijk kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Hoe handig is dat? Eenmaal alles uitgelegd begint het avontuur. Samen met de schipper bepalen ze de route aan de hand van zeekaarten, leren ze hoe het kompas werkt en het schip op koers kunnen houden en hijsen ze met de klasgenoten de zeilen. Eenmaal onder zeil kunnen ze de schipper helpen bij het navigeren of lekker relaxen in de zon.

2. Ankeren en zwemmen

Een van de hoogtepunten tijdens deze zeiltrip was het ankeren. Vlak bij Den Oever ging de groep voor anker. Het moment om een sprong in het water te wagen vanaf het schip. Degene die niet zo veel zin hadden in een zwempartij lagen in het kluivernet. Een bijzonder fotogenieke plek voor op het schip, met een prachtig uitzicht op de horizon en het water direct onder ze. Terwijl een gedeelte van de groep het avondeten voor de hele groep kookte, zag de rest de zon ondergaan. Het werd stil, donker en het schip was omgeven door water. Hoe bijzonder is dat?

3. Droogvallen op het Wad

Deze klas wilde iets unieks ervaren en zette daarna koers naar de Waddenzee. Door eb en vloed kun je daar namelijk droogvallen met het schip bij een zandbank. Als het water nog hoog is legt de schipper het schip in de buurt van een zandbank. Daarna is het wachten tot het water zakt. Ondertussen legt de schipper uit hoe het werkt met eb en vloed. Als het water eenmaal laag genoeg is kunnen de leerlingen van boord met emmers en schepnetjes. Op zoek naar krabben, zeesterren, kwallen, pieren en nog veel meer dieren die daar op- en in de bodem leven. De leerlingen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en sommige geven ze zelfs namen 😉

4. Andere activiteiten

Aan het einde van de zeildag hebben de leerlingen tijd voor zich zelf. De meeste schepen, hebben net als de Ambiance een ruim zitgedeelte aan dek. De ideale plek om met andere leerlingen bij te kletsen, een spelletje zoals de nautische variant op "stad, land, rivier" te spelen of een boek te lezen. De meeste schepen hebben trouwens voldoende spelletjes aan boord. Houd de klas niet van spelletjes? Dan is het misschien een idee om samen te zingen, muziek te maken of een disco te houden voor iedereen de hut op zoekt en gaat slapen.

Meer informatie over een schoolreis

Wilt u graag een zeiltocht maken met een jeugdgroep op de Ambiance of een ander schip? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren u graag over de vele mogelijkheden.