Populaire schepen met opstaphaven Den Oever

  • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

    Anoniem

Arrangementen en programmaideeën van en naar Den Oever

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Den Oever

Den Oever

Aan de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk ligt Den Oever. Hier verruilen de schepen van NAUPAR het zoete water van het IJsselmeer voor het zoute water van de Waddenzee. De schepen van NAUPAR gebruiken deze haven als tussenstop op weg van en naar de Waddenzee. De schepen liggen voornamelijk in de Waddenhaven. Alternatieve havens zijn de Vissershaven en de Noorderhaven.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

Alle havens zijn goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer is Den Oever per bus te bereiken, u stapt uit bij het busstation. Dan is het ongeveer 20 minuten wandelen naar de Waddenhaven en 15 minuten wandelen naar de Vissershaven en Noorderhaven.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Faciliteiten in de haven van Den Oever

In de Waddenhaven vindt u een sanitair gebouw met douches en toiletten. Den Oever is een vissersdorp met een klein centrum waar u de basisfaciliteiten kunt vinden. Zo is er een drogisterij op de hoek van Havenstraat en Zeestraat. De supermarkt bevindt zich aan de rand van het dorp, en is vanaf de Waddenhaven zo’n 15 minuutjes wandelen.

Over Den Oever

Den Oever staat bekend om haar garnalenvisserij en heeft een eigen visserijhaven waar iedere zaterdagochtend een verse vismarkt is. Hier kan men voor een mooie prijs verse vis kopen.
Door haar unieke ligging aan zowel zoet als zout water is het een mooie plek om vogels te spotten.  Doordat er weinig lichtvervuiling is, komt men hier ook graag sterren kijken. Lees meer over Den Oever.