Populaire schepen met opstaphaven Lemmer

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Lemmer

Haven Lemmer

Lemmer is de Poort van Friesland, tussen het IJsselmeer en de Friese Meren. Dit watersportdorp heeft een perfecte ligging. De haven ligt op zo’n vijf minuten loopafstand van het gezellige centrum met lekkere restaurants en leuke winkeltjes. Lemmer ligt direct aan de A6 snelweg en is daarom met de auto ideaal bereikbaar. Het dorp heeft geen treinstation, maar is wel goed te bereiken met de bus. De bushalte bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de haven. U kunt bij de schepen kort parkeren om te laden en lossen. Bij het strand van Lemmer, 10 minuten wandelen vanaf de haven is groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Faciliteiten in de haven van Lemmer

De haven van Lemmer ligt vlak naast het centrum van het dorp, hier vindt u ook de supermarkten. Op het haventerrein is voldoende vertier in de vorm van een restaurant met een geweldig uitzicht vanaf haar terras, bowlingbaan, casino en een speelkelder met ballenbak en pooltafels.

Over Lemmer

Lemmer is één van de bekendste watersportdorpen van Nederland, dankzij haar ligging tussen het IJsselmeer en de Friese Meren. Het gezellige centrum van het dorp nodigt uit voor een wandeling en een drankje op het terras. Verder heeft Lemmer bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn zoals het Woudagemaal, die op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO, Museum Lemmer en het strand.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.