Bezienswaardigheden

Populaire schepen met opstaphaven Medemblik

  • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

    Anoniem

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Medemblik

In de kop van Noord Holland ligt de oudste stad van West Friesland, Medemblik. Bij aankomst vanaf het water, vaart u gelijk langs het imposante Kasteel Radboud. De schepen liggen in het historische centrum, waar u een heerlijke wandeling kunt maken.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven van Medemblik is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto of touringcar is Medemblik gemakkelijk bereikbaar via de A7 en N-wegen. Bij de schepen kunnen bussen geladen en gelost worden. 

In de buurt van de haven is geen parkeerterrein. U kunt betaald parkeren in de daarvoor bestemde vakken. In bepaalde delen van de stad geldt een blauwe zone, waar u met een blauwe parkeerkaart gratis mag parkeren. Let op, want hiervoor geldt wel een maximum tijdslimiet. U kunt het beste parkeren bij de Pekelharinghaven of aan de Oude Haven, ongeveer 10 minuten wandelen vanaf de haven.

Met het openbaar vervoer kan Medemblik alleen per bus bereikt worden, er is geen treinstation. Het busstation bevindt zich bij het oude treinstation van Medemblik. Vanaf hier is het zo’n 5 á 10 minuten wandelen naar de haven.

Faciliteiten in de haven

Op de haven is een sanitair gebouw met douches en toiletten. De haven ligt direct in het historische centrum van de stad, waar u alle voorzieningen kunt vinden. De supermarkt is bijvoorbeeld 500 meter wandelen.

Over Medemblik

Medemblik is een bekend watersportcentrum waar veel internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd. Het is een stad volop geschiedenis en historie en nodig uit voor een heerlijke wandeling. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Medemblik, zoals het Stoommachine Museum en Bakkerijmuseum ‘De oude Bakkerij’ en natuurlijk het imposante Kasteel Radboud. Lees meer over Medemblik.