Bezienswaardigheden

Populaire schepen met opstaphaven Medemblik

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Medemblik

Lange omschrijving

In de kop van Noord Holland ligt de oudste stad van West Friesland, Medemblik. Bij aankomst vanaf het water, vaart u gelijk langs het imposante Kasteel Radboud.  De schepen liggen in het historische centrum, waar u een heerlijke wandeling kunt maken. De haven van Medemblik is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Laden en lossen kan naast de schepen. Men kan het beste parkeren bij de Pekelharinghaven of aan de Oude Haven, ongeveer 10 minuten wandelen vanaf de haven. Het busstation bevindt zich naast het oude treinstation, vanaf hier is het zo’n 5 á 10 minuten wandelen naar de haven.

Faciliteiten in de haven

Op de haven is een sanitair gebouw met douches en toiletten. De haven ligt direct in het historische centrum van de stad, waar u alle voorzieningen kunt vinden. De supermarkt is bijvoorbeeld 500 meter wandelen.

Over Medemblik

Medemblik is een bekend watersportcentrum waar veel internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd. Het is een stad volop geschiedenis en historie en nodig uit voor een heerlijke wandeling. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Medemblik, zoals het Stoommachine Museum en Bakkerijmuseum ‘De oude Bakkerij’ en natuurlijk het imposante Kasteel Radboud. Wilt u meer weten over Medemblik? Kijk dan ook even op www.naupar.nl/plaatsen/medemblik