Populaire schepen met opstaphaven Monnickendam

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Monnickendam

Dit prachtige oude stadje aan de Gouwzee net boven Amsterdam is net een filmdecor. Hier in Monnickendam, liggen de schepen in de haven naast het oude stadscentrum. Wanneer u aan komt varen zie u de toren van de Grote of Sint Nicolaaskerk boven het stadje uitsteken. De Gouwzee is een prachtige baai aan het Markermeer waar u beschut kunt ankeren. Met de schepen van NAUPAR ligt u direct in het centrum van deze mooie oude stad.

Ligplaats van het schip           

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto is Monnickendam goed te bereiken via A- en N-wegen. 

In Monnickendam is voldoende parkeergelegenheid op een aantal (onbewaakte) parkeerterreinen waar gratis geparkeerd kan worden. In het centrum kunnen soms blauwe zones of betaalde zones gelden. Bij de jachthavens is een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is de Haringburgwal.

Met het openbaar vervoer kunt u met de trein naar Amsterdam CS of Hoorn en vandaar uit met de bus verder. In Monnickendam zelf heeft u geen OV nodig omdat alles op loopafstand van elkaar ligt.

Faciliteiten in de haven

Vanuit de haven wandelt u binnen 10 minuten naar de supermarkt. Verder kunt u in het kleine centrum van de stad alle faciliteiten en voorzieningen vinden.

Over Monnickendam

Monnickendam is een bijzonder leuk klein stadje dat de moeite waard is om aan te doen met de schepen van NAUPAR. Het heeft een klein, maar bijzonder goed behouden oud centrum met veel oude gebouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Het stadje staat bekend om haar visrokerijen. Drink een lokaal gebrouwen biertje bij de Bierderij en bezoek de Speeltoren. Lees meer over Monnickendam.