Populaire schepen met opstaphaven Monnickendam

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Monnickendam

Haven Monnickendam

Dit prachtige oude stadje aan de Gouwzee net boven Amsterdam is net een filmdecor. Hier in Monnickendam, liggen de schepen in de haven naast het oude stadscentrum. Wanneer u aan komt varen zie u de toren van de Grote of Sint Nicolaaskerk boven het stadje uitsteken. De Gouwzee is een prachtige baai aan het Markermeer waar u beschut kunt ankeren.
Met de schepen van NAUPAR ligt u direct in het centrum van deze mooie oude stad. De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.
U kunt in de buurt van de haven op verschillende grote onbewaakte parkeerterreinen gratis parkeren. Vanaf Amsterdam Centraal station gaat er regelmatig een bus naar Monnickendam.

Faciliteiten in de haven

Vanuit de haven wandelt u binnen 10 minuten naar de supermarkt. Verder kunt u in het kleine centrum van de stad alle faciliteiten en voorzieningen vinden.

Over Monnickendam

Monnickendam is een bijzonder leuk klein stadje dat de moeite waard is om aan te doen met de schepen van NAUPAR. Het heeft een klein, maar bijzonder goed behouden oud centrum met veel oude gebouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Het stadje staat bekend om haar visrokerijen. Drink een lokaal gebrouwen biertje bij de Bierderij en bezoek de Speeltoren.

Ligplaats van het schip           

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.