Populaire schepen met opstaphaven Volendam

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Volendam

Volendam is een pittoresk vissersdorp aan het Markermeer. Het is bekend om haar kleurrijke houten huizen en de bijzondere klederdracht dat uitgroeide tot nationaal symbool van Nederland. De visserij is in Volendam altijd een belangrijke bron van inkomsten geweest en in de haven is dit goed te zien. Er zijn hier veel vissersboten te vinden. De schepen van NAUPAR leggen aan in de gemeentelijke haven van Volendam.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto is het dorp uitstekend bereikbaar via A en N-wegen.

In het centrum kunt u alleen betaald parkeren. In de winkelstraten gelden blauwe zones, waar u met uw parkeerschijf elke dag van 09.00-18.00 uur (koopavond tot 21.00 uur) maximaal 1,5 uur kunt parkeren. Er zijn 3 parkeerterreinen buiten het centrum waar u de auto gratis kunt parkeren: Slobbeland 2, Pieterman 1 en Parallelweg 5a. Vanuit de laatste loopt u in 10 minuten naar het centrum.

Volendam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er is geen treinstation, maar met de bus is alles goed te bereizen. Vanaf het Centraal Station Amsterdam gaat een paar keer per uur een bus naar Volendam.

Faciliteiten in de haven

De haven grenst aan de dijk en het gezellige centrum. In het centrum kunt u heerlijk langs de vissersschepen, oude botters en toeristenwinkeltjes wandelen. In de gemeentelijke haven zijn een aantal voorzieningen aanwezig zoals toiletten, Wi-Fi, elektriciteit, douches en afvalbakken.

Over Volendam

Achter de dijk ligt het Doolhof, met zijn houten huizen en nauwe straatjes. Het Palingsoundmuseum, Volendams museum en de visafslag, een houten gebouw waar vroeger vis werd geveild, vindt u op loopafstand van de haven. Lees meer over Volendam.