Plan en boek


Hulp bij zoeken

In 7 stappen naar de juiste vaartocht

Bij NAUPAR kunt u kiezen uit een breed aanbod van verschillende arrangementen en traditionele zeilschepen. Om te bepalen met welk schip u gaat varen, kunt u het beste eerst kijken welke vaartocht het beste bij uw wensen past. Op deze pagina leggen we in 7 stappen uit hoe u komt tot de juiste keuze van uw vaartocht. De eerste 5 stappen gaan over de vaartocht en de laatste twee stappen over uw wensen m.b.t het schip.

DE VAARTOCHT

Stap 1 - Hoe lang wilt u varen?

In de eerste stap om te bepalen welke vaartocht het beste bij uw wensen past, kijkt u naar hoe lang u gaat varen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een dagtocht of een meerdaagse tocht. U kunt een dagtocht al boeken vanaf 4 uur en naar wens per uur uitbreiden. Bij een meerdaagse tocht kunt u kiezen uit één of meerdere nachten doordeweeks, een weekendje weg, een midweek, één of meerdere weken en verschillende varianten daarop. Op de pagina verblijfsduur ziet u precies uit welke mogelijkheden u kunt kiezen.

Stap 2 - Wilt u meevaren of met een groep op een privéschip varen?

In deze stap kijkt u eerst of u wilt meevaren op een schip of liever gaat voor uw eigen privéschip met schipper en bemanning. Daarna is het belangrijk om te weten met hoeveel personen u wilt varen.

Uiteraard maakt het ons niet uit of u alleen, met een klein gezelschap of een grote groep wilt meevaren. Wij bieden voor iedereen wel een passend arrangement en schip. Daarnaast zijn de schippers gewend om samen te varen en kunt u bij NAUPAR ook meerdere schepen tegelijkertijd boeken.

Stap 3 - Heeft u bepaalde wensen m.b.t. de invulling van uw vaartocht

Tijdens elke vaartocht kunt u altijd lekker ontspannen, bijkletsen, eten & drinken en actief meehelpen met het zeilen. Daarnaast kunt u op eigen gelegenheid in alle vaargebieden en havensteden wel leuke activiteiten ondernemen zoals wandelen, fietsen of een museum bezoeken.

Verder kunt u zelf uw vaartocht inrichten rondom specifieke wensen, speciale gelegenheden of bepaalde doelen die u heeft met uw uitje. Denk hierbij aan een vergadersessie, sportief element voor uw personeel of relaties of een educatief element voor uw leerlingen gericht op bijvoorbeeld kennismaken en/of teambuilding.

Stap 4 - Waar wilt u varen?

Laat u de wind bepalen welke kant u op vaart en wat u daar kunt doen of zijn er bepaalde activiteiten aan wal die u wilt doen, bezienswaardigheden die u wilt bezichtigen of plaatsen die uw wilt bezoeken? In deze stap, kijkt u naar bepaalde wensen m.b.t. wat u wilt zien en ervaren. Dit is belangrijk omdat uw wensen in combinatie met de lengte van uw zeiltocht ook gevolgen heeft voor uw vertrekhaven, het vaargebied en de keuze van het schip.

U vaart gemiddeld 25-30 kilometer op een dag. Wilt u bijvoorbeeld een dagtocht of een weekendje weg naar de Wadden, dan kunt u het beste vanuit Harlingen of Makkum vertrekken, omdat deze havens dichter bij de Wadden liggen. Heeft u langer de tijd dan kunt u ook bijvoorbeeld ook vanuit Kampen, Enkhuizen of Lelystad vertrekken.

Wat uw wens ook is, elk vaargebied is uniek en de schepen zijn gewend in elk vaargebied te zeilen. De schepen liggen verspreid over zestien verschillende havens en voor het vaargebied kunt u bij NAUPAR kiezen uit het IJsselmeer, Markermeer, de Friese meren, het Waddengebied, de IJsseldelta en de Veluwerandmeren. Op de pagina vaargebieden leest u meer over elk vaargebied.

Stap 5 - Wanneer gaat u varen?

In de volgende stap kijken we naar de datum. Wanneer wilt u varen? Het vaarseizoen is traditioneel van half maart tot eind oktober, maar zelfs in de winter (bijv. tijdens kerst en oud- en nieuw) kunt u ook bij ons terecht.

Elk jaargetijde heeft zijn specifieke voordelen. Zo beleeft u in de zomer het echte vakantiegevoel en is het in het voor- en najaar een stuk rustiger op het water en in de havens. Alle schepen zijn comfortabel ingericht met een knusse salon en hutten en ze beschikken daarnaast over verwarming. Dus mocht het voorjaarszonnetje het af laten weten, dan zit u er alsnog warmpjes bij.

Indien u niet afhankelijk van het hoogseizoen bent, is het aantrekkelijk om in het voor- of najaar te varen. U kunt dan gebruik maken van een seizoenskorting op de prijs van uw vaartocht. Een indicatie voor de perioden van de seizoenskorting staat op de pagina toelichting op de prijzen.

HET SCHIP

Als u een idee heeft over hoe lang, wanneer, met hoeveel personen, wat voor activiteiten en waar u wilt varen, bent u aangekomen bij de keuze voor het schip. Hieronder beschrijven wij hoe u met de laatste stappen komt tot de juiste keuze van het schip.

Stap 6 - Heeft u specifieke wensen voor het schip?

Deze vraag gaat met name over de mate van comfort op het schip. Zo kunt u voor een dagtocht bijvoorbeeld kiezen uit een luxe dagtochtschip, maar ook voor een klipper of kleinere tjalk. 

Voor meerdaagse tochten gaat het vooral over het aantal hutten, de grootte van de hutten en het aantal douches en toiletten aan boord. Indien u meer privacy en ruimte wenst, kunt u zelfs bij veel schepen met minder mensen tegen een aantrekkelijk tarief boeken. U slaapt dan met maximaal 2 personen en soms zelfs 1 persoon in een hut.

Verder kan uw keuze voor een schip worden bepaald door de prijs van het schip en/of de services als eindreiniging en dekbedden die wel of niet inbegrepen zijn. Een uitleg over de verschillende mogelijkheden en hoe u kunt zien of iets wel/niet inbegrepen en wat de kosten zijn als u dit bijbestelt staat op de pagina toelichting op de prijzen.

Stap 7 - Eten en drinken

De laatste stap gaat over eten en drinken, dit is niet bij de vaartocht of het schip inbegrepen, tenzij u voor een arrangement heeft gekozen waar dit expliciet bij aangegeven staat. Alle schepen beschikken over een goed uitgeruste keuken, waar u samen met uw gezelschap een heerlijke maaltijd kunt bereiden.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de speciaal voor groepen samengestelde boodschappenpakketten en indien u liever niet zelf wilt koken de vele cateringmogelijkheden. Uitgebreide informatie over de boodschappenpakketten en catering vindt u op de pagina eten en drinken.

Maakt u een dagtocht, dan is het niet op alle schepen mogelijk zelf eten en drinken mee te nemen of te bereiden en kunt u gebruik maken van de uitgebreide cateringmogelijkheden die deze schepen bieden.

Naar service & contact

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.