Plan en boek


Toelichting op de prijzen

Bij NAUPAR bieden we groepsreizen op een privéschip voor dagtochten en meerdaagse tochten en meevaartochten waarbij u het schip niet privé boekt, maar individueel of met een kleine groep samen met anderen reist. Alle vaartochten zijn met schipper en bemanning. Op deze pagina leggen we u graag uit hoe de prijzen van de verschillende vaartochten zijn opgebouwd.

Uw vaartocht is altijd inclusief:

 • gebruik van het schip
 • twee bemanningsleden
 • toeristenbelasting
 • bijkomende zaken zoals brandstof, haven-, brug-, sluis- en loodsgeld

Samenstelling van de prijs van een meevaartocht

Meevaartochten zijn speciale samengestelde arrangementen, met een leuk programma en eventuele hapjes en drankjes, activiteiten of toegangstickets. De prijs en wat is inbegrepen kunt u bij de arrangementen zelf zien.

Samenstelling van de prijs op een privéschip

De prijs voor een vaartocht op een privéschip wordt bepaald door verschillende onderdelen. Zo is het schip, de mate van comfort, de lengte van uw vaartocht, waar u wilt opstappen, de invulling van het programma en of u gebruik maakt van catering en extra scheepsservices mede bepalend voor de prijs van uw vaartocht. Hieronder geven we u graag meer uitleg over de verschillende onderdelen.

De keuze voor het schip en mate van luxe op het schip

Wat voor soort schip en de mate van comfort op het schip bepaalt o.a. de prijs van uw vaartocht. Zo kunt u voor een dagtocht bijvoorbeeld kiezen uit een luxe dagtochtschip, maar ook voor een klipper of kleinere tjalk. Bij meerdaagse tochten kiest u voor een schip met slaapaccommodatie en kunt u bij de mate van comfort vooral denken aan de grootte van de slaaphut en het aantal douches en toiletten aan boord.

Wilt u meer ruimte aan boord?

Bij een aantal schepen kunt u met minder mensen tegen een aantrekkelijk tarief het schip boeken. U slaapt dan met maximaal 2 personen en soms zelfs alleen in een hut. Zo heeft u meer ruimte en comfort tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt deze mogelijkheid zien bij het schip op het tabblad prijsinformatie. Daar ziet u een prijs voor het schip met het maximale aantal personen en indien mogelijk ook een prijs als u het schip boekt met minder personen.

De vertrekhaven (afvaarthaven)

Daarnaast kan de prijs worden bepaald door de vertrekhaven van uw keuze. Kiest u voor de thuishaven van het schip of één van de vaste alternatieve havens, dan zijn hier geen meerkosten aan verbonden. U vindt deze havens op de pagina van het schip of arrangement. In overleg is het uiteraard ook mogelijk om tegen overvaarkosten uit een andere haven te vertrekken. Geef in dat geval uw wens door aan een medewerker van NAUPAR. Zij denken graag met u mee.

De duur van de vaartocht

De prijs van de vaartocht wordt ook bepaald door de duur van uw vaartocht. Een dagtocht, midweek, weekend, week of een paar uurtjes, het is allemaal mogelijk. Bij het schip of arrangement ziet u de verschillende mogelijkheden voor het desbetreffende schip of arrangement met de bijbehorende prijs. Bekijk alle mogelijkheden op de pagina verblijfsduur.

Eten en drinken

Eten en drinken is, tenzij nadrukkelijk bij een arrangement aangegeven, niet inbegrepen bij de prijs. Wilt u zelf koken, dan kunt u eten en drinken meenemen en staat de volledig ingerichte keuken op de schepen tot uw beschikking (*). U kunt ook gebruik maken van de speciaal voor groepen samengestelde boodschappenpakketten van NAUPAR. Wilt u liever niet zelf koken, dan kunt u gebruik maken van de vele cateringmogelijkheden bij NAUPAR. Uitgebreide informatie over de boodschappenpakketten en catering vindt u op de pagina eten en drinken.

*) Dit geldt voor groepsboekingen. Op enkele (dagtocht)schepen kunt u niet uw eigen eten en drinken meenemen. Dit wordt verzorgt door een cateraar op het schip zelf. Bekijk hier welke schepen dat zijn.

Biertap

Op een aantal schepen staat een biertap aan boord. Bij het schip, kunt u op het tabblad specificaties zien of het schip is uitgerust met een biertap. U kunt in overleg met de schipper bij hem een bierfust bestellen of deze zelf meenemen. Houd er wel rekening mee dat voor gebruik van de tap extra kosten kunnen worden berekend.

Eindreiniging, dekbedden, badgoedsets en basisservicepakket

Meer weten over eindreiniging, dekbedden, badgoedsets of het basisservicepakket? Bekijk de pagina scheepsservices voor alle informatie.   

Kosten voor extra motoruren

Tijdens uw vaartocht wordt de motor in principe alleen gebruikt om de havens en sluizen in- en uit te varen. Mocht u in overleg met de schipper bepaalde vaardoelen willen bereiken waarvoor extra gemotord moet worden, betaalt u ca. € 30,- per motoruur. Deze kunt u contant aan boord aan de schipper betalen.

Extra steigerkosten voor unieke locaties

In een enkel geval wordt, indien u kiest voor een unieke locatie zoals bv. de Marker Wadden, extra steigergeld berekend. Deze kosten zijn niet standaard bij de prijs van de vaartocht inbegrepen en worden automatisch toegevoegd tijdens het online boekingsproces en in de offerte.

Seizoenskorting

Voor bepaalde periodes (bv. voorjaar, najaar en winter) ontvangt u een aantrekkelijke seizoenskorting op de prijs van uw vaartocht. Deze periode kan per schip verschillen en de juiste korting wordt standaard verrekend in het overzicht van schepen, de reserveringsmodule op de pagina van het schip, onder Toon prijzen bij het arrangement en in de offerte.

Reserveringskosten

Voor het reserveren van een groepsreis op een privéschip betaalt u € 35,- reserveringskosten per schip. Indien u online reserveert, vervallen deze kosten.

Hoe weet ik wat de prijs is?

Bij de schepen en arrangementen treft u op het tabblad Prijsinformatie de standaard prijzen.

Bij de meeste schepen kunt u ook via de reserveringsmodule “Prijzen en boeken” op de pagina van het schip de exacte prijs zien voor uw gekozen verblijfsduur en opstapdatum, rekening houdend met eventuele seizoenskorting.

Bij het arrangement ziet u onder de knop Toon Prijzen de exacte prijs. U kunt hier ook uw arrangement verder samenstellen naar uw eigen wens en groepsgrootte en krijgt zo exact inzicht in de totale prijs voor zowel het schip als de verschillende arrangementonderdelen.

Komt u er niet helemaal uit? Wij helpen u graag. Vraag een prijsopgave aan of plan snel en eenvoudig een (video) belafspraak in met een van onze medewerkers. Zij leggen u tijdens dit adviesgesprek graag de verschillende mogelijkheden uit.

Verzekering

Alle schepen zijn standaard all-risk verzekerd en de bemanning is WA verzekerd jegens opvarenden. Voor de meerdaagse vaartochten kunt u een aanvullende reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Bekijk de uitgebreide informatie op de Verzekerd op reis.

Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Is de eindreiniging bij de vaartocht inbegrepen?

  Voor dagtochten en meevaartochten is de eindreiniging bij de prijs inbegrepen. Voor meerdaagse tochten is de eindreiniging niet altijd bij de prijs inbegrepen. Bekijk de pagina scheepsservices voor meer informatie over de eindreiniging voor meerdaagse tochten.
 • Wat moet ik meenemen als dekbedden niet bij de prijs zijn inbegrepen?

  Bij elk schip zijn de matrashoezen en kussens incl. een kussenhoes aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Bij schepen waar de dekbedden niet zijn inbegrepen kunt u ervoor kiezen een dekbed incl. hoes te huren van het schip of zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen.
 • Wat is standaard inbegrepen bij een vaartocht?

  Uw vaartocht is altijd inclusief:
  • gebruik van het schip
  • twee bemanningsleden
  • toeristenbelasting
  • bijkomende zaken zoals brandstof, haven-, brug-, sluis- en loodsgeld
 • Wat is standaard inbegrepen bij een arrangement?

  Dit is afhankelijk van het arrangement. Wat is inbegrepen wordt aangegeven op de pagina van het betreffende arrangement op het tabblad Prijsinformatie.
 • Werkt NAUPAR met seizoenskortingen voor vaartochten?

  Ja, bij sommige schepen ontvangt u in het voor- en naseizoen en in de winter een aantrekkelijke seizoenskorting op de prijs van uw vaartocht. Deze periode kan per schip verschillen. Bij de reserveringsmodule en in de offerte worden deze kortingen altijd automatisch meegenomen.
 • Werkt NAUPAR met toeslagen voor een vaartocht?

  Voor enkele periodes in juni en september en in de feestperiodes Pasen, Hemelvaart en Pinksteren geldt voor sommige schepen een toeslag. Tijdens het online boekingsproces en op het tabblad Prijsinformatie kunt u zien wat de kosten zijn in deze periodes.
 • Wat zijn de kosten als ik uit een andere haven wil vertrekken dan de thuishaven?

  De schepen vertrekken standaard vanuit de thuishaven of een van de alternatieve havens die op de pagina van het schip of het arrangement vermeld staan. Kiest u voor de thuishaven van het schip of één van de vaste alternatieve havens, dan zijn hier geen meerkosten aan verbonden. In overleg is het uiteraard ook mogelijk om tegen overvaarkosten uit een andere haven te vertrekken. Geef in dat geval uw wens door aan een medewerker van NAUPAR. Zij denken graag met u mee.
 • Waarom moet ik extra steigerkosten betalen?

  Bepaalde unieke locaties, zoals bv. de Marker Wadden, vragen extra steigergeld. Deze kosten zijn niet standaard bij de vaartochtprijs inbegrepen en worden automatisch toegevoegd bij de reserveringsmodule of in de offerte.
 • Ik zie dat alleen noodzakelijke motoruren of 1 motoruur per dag bij de vaartocht is inbegrepen. Waarom is dit?

  Tijdens uw vaartocht wordt de motor in principe alleen gebruikt om de havens en sluizen in- en uit te varen. Mocht u in overleg met de schipper bepaalde vaardoelen willen bereiken waarvoor extra gemotord moet worden, betaalt u ca. € 30,- per motoruur. Deze kunt u contant aan boord aan de schipper betalen.
 • Welke extra kosten zijn verplicht bij een vaartocht?

  Bij boeking van een zeiltocht wordt € 35,- reserveringskosten per schip berekend. Bij sommige schepen is het afkopen van de eindreiniging verplicht. Deze informatie staat op het tabblad specificaties bij het schip en de kosten hiervan betaalt u contact aan boord.
 • Zijn dekbedden, badgoedsets of een basisservicepakket bij de vaartocht inbegrepen?

  Voor vragen over dekbedden, badgoedsets of het basisservicepakket verwijzen wij u naar de pagina scheepsservices.
 • Is eten en drinken bij de vaartocht inbegrepen?

  Eten en drinken is, tenzij nadrukkelijk bij een arrangement aangegeven, niet inbegrepen bij de prijs. Wilt u zelf koken, dan kunt u eten en drinken meenemen en staat de volledig ingerichte keuken op de schepen tot uw beschikking (*). Wilt u liever niet zelf koken, dan kunt u gebruik maken van de vele cateringmogelijkheden bij NAUPAR. Uitgebreide informatie over catering vindt u op de servicepagina eten en drinken.   *) Dit geldt voor groepsboekingen. Op enkele (dagtocht)schepen kunt u niet uw eigen eten en drinken meenemen. Dit wordt verzorgt door een cateraar op het schip zelf. Op het tabblad specificaties van het schip kunt u zien of catering verplicht is. 
 • Betaal ik BTW?

  Alle huurprijzen van de schepen zijn inclusief BTW.
 • Bij de prijsinformatie van het schip staat het jaar dat ik ga varen nog niet. Betaal ik dan de prijs van het dichtstbijzijnde jaar?

  Standaard wordt voor elk volgend jaar rekening gehouden met een prijsstijging van 2%.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.