Tall Ships Races Harlingen 2022

Dit jaar kon de internationale Tall Ships Race voor opleidingsschepen worden beleefd in de haven van Harlingen.

De bijzondere (zeil)schepen met stagiaires uit meer dan 30 landen waren tussen 14 en 17 juli 2022 in Harlingen en waren vanaf de kade te bewonderen. Maar u kunt dit spektakel ook bewonderen aan boord van een van de NAUPAR schepen. Het was een onvergetelijke ervaring!

Een unieke sfeer

40 Tall Ships met 150 trainees waren ingeschreven. Het feit dat deelnemers van over de hele wereld aanwezig waren, zorgde voor een unieke sfeer vol verschillende indrukken – maar wat iedereen gemeen had, was vreugde en een fantastische sfeer.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Meer informatie over zeilwedstrijden

Tall Ships Race in Harlingen 2022

In 1956 was de eerste wedstrijd tussen maar liefst 20 klassieke schepen. Sinds 2014 is Nederland ook gasthaven voor deze bijzondere race. De 20ste editie van de Tall Ships Race start in Esbjerg, Denemarken. De zeilopleidingsschepen voeren vervolgens naar Nederland, met een tussenstop in de oude haven van Harlingen van 14 tot 17 juli 2022. De volgende halte was Antwerpen en het evenement eindigde in Aalborg, Denemarken.

Een groot maritiem feest in de haven

In Harlingen konden de schepen worden bezocht. De opleidingsschepen Alexander von Humboldt II (2011), Georg Stage (1934), Roald Amundsen (1952), Groothertogin Elisabeth en de Wylde Swan, een Topzeilschoener uit Makkum, waren enkele van de deelnemers die u kon bewonderen. Op dit grootste internationale zeilevenement voor opleidingsschepen leren jongeren over zeilen, historische schepen en de zee. Ongeveer 30 schepen namen deel aan dit evenement met duizenden trainees uit meer dan 30 verschillende landen.

Het programma

Op 14 juli voeren de indrukwekkende Tall Ships tijdens een parade de haven van Harlingen binnen. Daarna vond een vierdaags festival met talrijke activiteiten plaats. Niet minder dan 40 nationale en internationale bands traden op, er waren verschillende zalen, vele gastronomische gelegenheden en zelfs een reuzenrad met een spectaculair uitzicht! 

De schepen vanaf het water bewonderen

Tijdens de Tall Ships Race werden in de haven altijd unieke zeiltochten georganiseerd. U kunt hieraan deelnemen en van het evenement genieten vanaf het water. Terwijl we langs de indrukwekkende Tall Ships voeren, werden er heerlijke hapjes geserveerd en was er voldoende tijd om te ontspannen met de gasten aan boord. Ideaal voor een bedrijfsuitje!

Relatiemarketing op het water

Over het algemeen is een zeiltocht tijdens de Tall Ships Race de perfecte gelegenheid om uw zakenpartners te ontmoeten. Nodig ze uit voor een middag op het water en geniet van heerlijke hapjes en drankjes terwijl je langs de indrukwekkende Tall Ships vaart. Er zal aan boord voldoende tijd zijn voor een goed gesprek met uw collega's of zakenpartners.

Tot volgend jaar!

Maar toch het evenement voor dit jaar al voorbij is, zullen er in de toekomst zeker nog meer gelegenheden komen om de indrukwekkende races van de Tall Ships bij te wonen. NAUPAR zult u dan opnieuw informeren – stay tuned!