Tall Ships Race Harlingen 2022

Dit jaar kunt u in de haven van Harlingen genieten van de internationale Tall Ships Race voor opleidingsschepen.

De bijzondere (zeil)schepen met trainees uit meer dan 30 landen, leggen aan tussen 14 en 17 juli 2022 en kunt u vanaf de kade bewonderen.

Of u nu langs de kade of daadwerkelijk aan boord van een van de schepen staat; het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Meer informatie over zeilwedstrijden

Tall Ships Race in Harlingen 2022

In 1956 was de eerste wedstrijd tussen maar liefst 20 klassieke schepen. Sinds 2014 is Nederland ook gasthaven voor deze bijzondere race. De 20ste editie van de Tall Ships Race start in Esbjerg, Denemarken. Daarna zeilen ze naar Nederland en maken een stop in de oude haven van Harlingen van 14 -17 juli in 2022. De volgende stop is Antwerpen en uiteindelijk finishen ze in Aalborg, Denemarken.

Een groot maritiem feest in de haven

In Harlingen zijn de schepen beschikbaar voor bezichtiging. De opleidingsschepen Alexander von Humboldt II (2011), Georg Stage (1934), Roald Amundsen (1952), Grossherzogin Elisabeth en de Wylde Swan, een Topzeilschoener uit Makkum, zijn enkele deelnemers die u kunt bewonderen. Tijdens dit grootste internationale zeilevenement voor opleidingszeilschepen, maken jongeren kennis met het zeilen, de historische schepen en de zee. Er zeilen rond de 30 schepen mee, met aan boord duizenden trainees uit ruim dertig verschillende landen.

Bekijk de schepen vanaf het water

Ook dit jaar is de kans groot dat er unieke vaartochten door de haven van Harlingen worden georganiseerd; vaartochten waar ook u van kunt genieten! Terwijl u langs de imposante Tall Ships vaart, geniet u van heerlijke hapjes en heeft u alle tijd om met uw gasten aan boord te ontspannen. Een ideaal bedrijfsuitje!

Relatiemarketing op het water

Een vaartocht tijdens de Tall Ships Race Harlingen is een perfecte gelegenheid om samen te komen met uw relaties. Nodig hen uit voor een middag op het water en geniet van luxe hapjes en drankjes, terwijl u langs de indrukwekkende Tall Ships vaart. Aan boord is tijd genoeg voor een goed gesprek met uw collega’s en/of zakenrelaties.