Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

  • Foto

  • Beschrijving

  • Specificaties

  • Beoordelingen

  • Locatie

  • Offerte aanvragen

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de twee binnenmeren de namen IJsselmeer en Markermeer, en het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. In het buitenmuseum laten de historische gebouwen zien hoe er vroeger werd geleefd, en in het binnenmuseum wordt het verhaal van nu en ook van de toekomst met thematische tentoonstellingen zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Binnenmuseum.
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context: fotografie, klederdrachten, design en een familietentoonstelling.

Buitenmuseum.
In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalig Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Een aantal presentaties geven een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema's.

Extra informatie

Algemeen

Straat Wierdijk 12/22
Plaats Enkhuizen

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Hoe waardeert u dit? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene tevredenheid

Web-form is not active.
Excl. BTW: € 8,27 Incl. BTW: € 10,00

* Verplichte velden

Web-form is not active.