• Tip van NAUPAR I De voordelen van zeilen in het voorjaar

  Voordelen zeilen in het voorjaar
  Heerlijk! De zon en blauwe voorjaarslucht laten zich steeds vaker zien en het is elke dag een beetje langer licht. De eerste lammetjes worden geboren en zijn te volgen op een webcam in Texel. En het duurt niet lang meer tot we ook de tulpenvelden kunnen bewonderen. Altijd als de lente in aantocht is, begint het bij ons te kriebelen. Het klusseizoen zit er op en de schepen zijn klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Wist je dat het voorjaar de ideale tijd is voor een mini-break op een schip? We vertellen je hieronder graag waarom.
 • Maak kennis met Hendrik Reher, de trotse eigenaar en schipper van de Klipper Avondrood

  Maak kennis met Hendrik Reher, de trotse eigenaar en schipper van de Klipper Avondrood

  Hendrik is al jaren actief als zetschipper op het IJsselmeer en de Waddenzee, maar zijn droom was altijd om zijn eigen schip te hebben. Begin dit jaar werd die droom werkelijkheid toen hij eigenaar werd van de Avondrood, een prachtige tweemastklipper van 38 meter met een geringe diepgang waardoor het schip op de mooiste plekjes kan komen en zelfs kan droogvallen. De Avondrood is perfect voor schoolgroepen, familie- en vriendenuitjes.

 • De zevende editie van SAIL Kampen komt er aan

  SAIL Kampen zevende editie met Pasen in 2024

  Nog niets te doen met Pasen? Ga net als de Stedemaeght, Willem Barentsz, Soeverein en Linde naar Kampen en geniet van nog veel meer historische schepen die daar liggen afgemeerd aan de kade tijdens SAIL Kampen. Een geweldig maritiem spektakel voor jong en oud dat dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt in de haven en door de hele binnenstad van deze prachtige Hanzestad aan de IJssel.

 • De vier mooiste zeilraces voor traditionele Hollandse schepen in 2024

  Zeilraces voor traditionele Hollandse schepen

  Het is bijna zover: het nieuwe zeilseizoen gaat traditioneel van start met de Volendammer Pieperrace. Dit is een van de vier belangrijkste zeilraces voor historische zeilschepen op het IJsselmeer en de Waddenzee in Nederland. Tijdens de verschillende zeilraces kun je niet alleen genieten van prachtige historische zeilschepen in actie, maar ook de rijke maritieme geschiedenis van Nederland beleven. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon vanaf de kant wilt genieten, deze races zijn een must voor liefhebbers van zeilen en geschiedenis.

 • Schippers bruine vloot worden onderdeel van Immaterieel Erfgoed Nederland

  Schippers bruine vloot Immaterieel Erfgoed

  Op 20 maart 2024 worden de schippers van de bruine vloot officieel opgenomen in de landelijke Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Naast o.a. draaiorgels en melkbusschieten krijgen nu ook de schippers van de bruine vloot de erkenning die ze verdienen. Deze opname draagt niet alleen bij aan het behoud van deze prachtige schepen, maar ook aan de toekomst van dit bijzondere beroep.

 • Nieuwe exploitant renoveert historisch zeilschip Admiraal van Kinsbergen

  Nieuwe exploitant Admiraal van Kinsbergen

  Het iconische zeilschip, de Admiraal van Kinsbergen, heeft een nieuwe exploitant en stond de afgelopen winter op de werf voor een uitgebreide renovatie om het schip weer in topconditie te brengen. De prachtige driemastbarkentijn, die is gebouwd in 1891, kreeg onder andere nieuwe vloeren, de comfortabele tweepersoonshutten zijn voorzien van nieuwe matrassen en nieuw beddengoed, en de bar is uitgerust met een gloednieuwe biertap. Alles is in het werk gesteld om maximaal comfort te bieden aan de gasten. Profiteer nu van 10% introductiekorting op het zeilseizoen 2024 bij het Comitec Sailing Team!

 • Marker Wadden Expeditie I Bekijk de nieuwe data 2024

  Marker Wadden Expeditie gaat van start

  Ook in 2024 gaan we weer op expeditie naar de Marker Wadden. Tijdens deze unieke en compleet verzorgde dagtocht vaar je met een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heb je twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Bekijk snel de nieuwe data en boek je ticket naar de Marker Wadden direct online.

 • Tophost Maarten van Nieuwland | Samen beleven we de mooiste avonturen

  Tophost Maarten van Nieuwland, schipper op de Zorg met Vlijt

  Vóór de coronajaren, in 2018 en 2019, zijn er ook Tophost awards uitgereikt en schipper Maarten van Nieuwland kreeg de award in beide jaren. En nu, in 2024, voor het eerst na corona, krijgt hij hem weer. Zijn gasten op de Zorg met Vlijt zijn erg tevreden en tonen dat onder andere door steeds terug te komen: “Ongeveer 75% van mijn boekingen zijn terugboekingen”, vertelt Maarten. “Dat is wat mij betreft een belangrijke graadmeter voor tevredenheid. Het maakt bovendien het seizoen leuk, want veel mensen die aan boord komen ken ik al, en ik weet wat ze vorig jaar voor tocht hebben gedaan. Het betekent echter ook dat ik steeds nieuwe dingen moet bedenken”, lacht hij.