• Oldtimerdag 2012

  Op 17 juni is de Nationale Oldtimerdag. Naast de bijzondere automobielen kunt u tijdens de Nationale Oldtimerdag in de Bataviahaven ook een aantal van onze schepen bezoeken. Liefhebbers van originele voertuigen genieten vast ook van geweldige vaartuigen! Dus hebt u altijd al eens een traditioneel zeilschip van binnen willen bekijken, dan is dit uw kans.

 • Beleefgids IJsselmeer – Waddenzee: gratis app voor watersportrecreant

  Vanaf nu kunnen bezoekers van de IJsselmeer- en Waddenzeeregio gebruikmaken van een nieuwe applicatie: de Beleefgids IJsselmeer-Waddenzee. Met behulp van diverse gebruiksvriendelijke zoekmethoden vinden waterrecreanten in deze drukbezochte regio dankzij deze interactieve app nuttige informatie over bezienswaardigheden, horecagelegenheden en winkels. Hiermee speelt de Beleefgids in op de wensen van hedendaags.

 • Gemeenteraad Kampen zegt 'ja' tegen trouwen aan boord van een zeilschip

  Trouwen-Bruidsboeket-700X300

  Op 29 maart 2012 jongstleden heeft de gemeenteraad van Kampen akkoord gegeven op de uitbreiding van het aantal trouwlocaties in de stad. NAUPAR speelt hier direct op in door het aanbieden van een trouwlocatie op het water. Aan boord van een authentiek schip gelegen in het centrum van Kampen kunnen bruidsparen elkaar vanaf nu het jawoord geven.

 • Het NAUPAR Ervaarweekend 2012 was een succes!

  In het weekend van 14 en 15 april vond alweer het vierde Ervaarweekend plaats. Ruim 150 docenten en groepsbegeleiders uit Nederland, België en Duitsland namen deel aan deze zeiltocht over het IJsselmeer. Een weekend zeilen, waarbij het vooral ging om zelf te kunnen ervaren hoe het is om een school- of andersoortige groepsreis aan boord van een schip te maken. Bijkomstig was het natuurlijk ook een erg prettig en gezellig verblijf met collega-leraren.

 • NAUPAR laat docenten spelen

  In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 zullen ruim 70 docenten deelnemen aan het Ervaarweekend dat NAUPAR jaarlijks organiseert. Naast zeilen, ervaringen uitwisselen en gezellig samenzijn, staat er elk jaar een bijzondere activiteit op het programma. Dit jaar is dat een GPS spel in het pittoreske Hoorn.

 • Stap aan boord tijdens Bataviahavendagen

  Deze zomer, in het weekend van 23 en 24 juni 2012, worden de Bataviahavendagen georganiseerd. Tijdens dit evenement is er voor de bezoekers zoals elk jaar de Nationale Sloepenshow. "Men is dit van ons gewend,” aldus Sjors Westdorp, directeur van de Bataviahaven. "Maar wij bieden meer.” Naast deze sloepenshow wordt er tijdens dit weekend voor breed vertier gezorgd. Zo zijn er onder andere de Drakenbootraces en een maritieme markt, en vindt er voor het eerst een bijzondere bijeenkomst voor een ander, minder nautisch, vervoermiddel plaats.

 • NAUPAR speelt in op reistrends

  Een internationale reisorganisatie heeft op basis van een uitvoerig brononderzoek voorspeld, dat één van de belangrijkste reistrends voor 2012 de rustige, natuurlijke én comfortabele vakantie is. Daarbij is het genieten van een pure ervaring belangrijk. Door het drukke leven dat vele Nederlanders leiden, is vrije tijd schaars geworden. NAUPAR, de samenwerkingsorganisatie van drie zeilrederijen, haakt in op deze trends door het bieden van speciale comfortweekenden en steeds meer schepen met een Green Key keurmerk.

 • Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

  Op woensdag 29 februari 2012 zal een bruidspaar elkaar het jawoord geven aan boord van het zeilschip Abel Tasman. Deze driemaster is met een lengte van 50 meter, een breedte van bijna 7 meter, en 9 zeilen met een zeiloppervlakte van totaal 600 m2 een flinke verschijning. Het schip maakt deel uit van de zeilvloot van NAUPAR, nautische partners en werd speciaal voor de gelegenheid overdekt.