Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

Op woensdag 29 februari 2012 zal een bruidspaar elkaar het jawoord geven aan boord van het zeilschip Abel Tasman. Deze driemaster is met een lengte van 50 meter, een breedte van bijna 7 meter, en 9 zeilen met een zeiloppervlakte van totaal 600 m2 een flinke verschijning. Het schip maakt deel uit van de zeilvloot van NAUPAR, nautische partners en werd speciaal voor de gelegenheid overdekt.

Het bruidspaar

Het paar is een hartelijk stel, dat elkaar kent via een datingsite. In eerste instantie wilden zij er een kleine bruiloft van maken. "Voor mij is het mijn tweede huwelijk en derde serieuze relatie, dus ik hoefde niet zo nodig groots, ” zegt de aanstaande bruid. Omdat het voor de bruidegom wel de eerste keer is dat hij trouwt, willen ze er toch een bijzondere dag van maken. "Via Google kwam ik bij NAUPAR, waar ik eerst bij de kleine schepen keek. Eigenlijk is het daarna een beetje uit de hand gelopen!” vervolgt de bruid.

Barkentijn Abel Tasman

Het bruidspaar koos ondanks het geringe aantal genodigden uiteindelijk toch voor de Abel Tasman. "Zo"n prachtig schip, dat ondanks haar afmeting een fijne sfeer heeft. Het oogt er knus en gezellig!” Schipper Gerhard Veldhuizen is ongelooflijk enthousiast en heeft het schip zelfs voor de gelegenheid overdekt. Zo blijft het ook met minder weer behaaglijk, iets dat gezien de datum verstandig lijkt. "Waarom we trouwen op 29 februari? Ik wilde een datum waar ik nog niks mee had, maar eigenlijk was het mijn vaders idee. Hoe we het voortaan gaan vieren, daar hebben we nog niet over nagedacht. We gaan er eerst maar eens een mooi feest van maken,” aldus de aanstaande bruid.

Een bijzondere dag op een bijzondere datum

Er zijn dit jaar meerdere bijzondere data voor een speciale gelegenheid als een bruiloft. Denk aan 10-11-"12, 12-12-"12, of 20-12-2012. Aangezien er jaarlijks meer dan 70.000 huwelijken worden gesloten en er dus gemiddeld meer dan 190 personen per dag zouden moeten trouwen, staat een unieke datum garant voor drukte op het stadhuis. Wil een bruidspaar niet het gevoel krijgen één van velen te zijn, dan is een bruiloft aan boord van een schip zeker een optie. Uiteraard kan er op elke gewenste – "gewone" – datum aan boord van de zeilschepen van NAUPAR worden getrouwd.

Trouwen onder volle zeilen

Als enige in Nederland biedt NAUPAR de mogelijkheid om midden op het IJsselmeer onder volle zeilen te trouwen. Alle schepen zijn officiële trouwlocaties, waardoor verliefde paren zelfs tot aan Enkhuizen hun trouwbelofte kunnen afleggen. En ook gelegen in de haven van één van de vissersdorpjes rondom het IJsselmeer kan er worden getrouwd.

Meer informatie over het boeken van een bruiloft op het water?

Bekijk de schepen, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij weten hoe zij deze dag voor jullie nog specialer kunnen maken.

Meer lezen?

Geef jij net als Giovanna en Rory het ja-woord op het water? I Checklist I Leuke activiteiten tijdens huwelijksdag I Een droombruiloft op open water I Trouwen op een driemaster I Huwelijkstradities op een schip I Tips voor vrijgezellenfeest I 5 leukste bestemmingen voor vrijgezellenfeest I Bachelorette Party aan boord I Een persoonlijk thema op jullie huwelijksdag