Bachelorette Party I 6 ideeën voor een vrijgezellenfeest met je vriendinnen

Vrijgezellenfeest
Zijn jullie verloofd of gaat je beste vriendin, zus of tante trouwen en wil je haar verrassen met een origineel vrijgezellenfeest? Zoek niet verder. Een vrijgezellenfeest op een traditioneel zeilschip is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar is waarschijnlijk wel een van de leukste locaties om samen een feestje te vieren. Naast gezellig samen zeilen, borrelen en eten, hebben jullie het hele schip voor jezelf en kunnen jullie wel een heel speciaal feestje aan boord organiseren voor de bride to be. Dus trommel de meidengroep op, prik een datum en plan de meest memorabele vrijgezellenparty met ideeën uit deze blog.

Bedenk een leuk thema voor het weekend

Nadat jullie een datum hebben bepaald en het schip is geboekt kan de voorpret beginnen. Met wat denkwerk vooraf komen jullie al snel in de juiste feeststemming. Populaire thema’s tijdens een vrijgezellenfeest aan boord zijn: Piraten, een tropisch paradijs, the Loveboat, Team Bride en niet te vergeten de kleur roze. Maar waar houdt de aanstaande bruid van? Is ze gek op een bepaald vakantieland, flamingo’s, zeemeerminnen, de jaren '90? Of heeft ze een crush voor een bepaalde celeb zoals captain Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean?

Waar ze ook voor warm loopt, met een thema kunnen jullie letterlijk en figuurlijk het vrijgezellenweekend vormgeven en dat maakt het plannen voor een feestje een stuk makkelijker.

Maak een memorabel aandenken

Als het thema eenmaal bekend is, is de volgende stap een gezamenlijke outfit of ander leuk item waaraan jullie als groep te herkennen zijn. Denk naast een speciale outfit voor jullie BFF, aan een tijdelijke tattoo die jullie zelf ontwerpen of een t-shirt met speciale opdruk voor alle meiden. Natuurlijk mag een zelf ontworpen vlag niet ontbreken in de mast van het schip. Daarnaast kunnen jullie het schip aankleden met decoratie, (afbreekbare) ballonnen en vlaggetjes die ook bij het thema passen. Tijdens het weekend staat het schip tot jullie beschikking en kunnen jullie het aankleden naar eigen wens.

Cocktail party

Een vrijgezellenfeest kan niet zonder gezellig samen eten & drinken. Niets is zo leuk als na een geslaagde zeiltocht zelf cocktails shaken die passen bij een thema. Heeft de bruid-in-spe bijvoorbeeld een voorkeur voor een tv-serie of een bepaald land, dan is het niet zo ingewikkeld om daar een paar leuke recepten voor cocktails bij te zoeken.

Zo shake je in een handomdraai een Cosmopolitan, de ultieme chick cocktail uit Sex and the City. Houd de bruid van aardbeien? Dan mag een Strawberry Daiquiri niet ontbreken op jullie feestje. Gek op een Spanje, dan is het recept voor een kan Sangria een must. Olé, let the party begin.

Samen koken aan boord

Duik samen na de gezellige borrel de kombuis in voor een 3 gangen vrijgezellen-menu dat mooi op het thema aansluit. Ook kun je de lievelingsgerechten van de bruid of de bruidegom, een BBQ of buffet bereiden. Alle schepen hebben een goed uitgeruste keuken, waar je samen de lekkerste gerechten maakt. Zo hoef je niet te verkassen of op zoek naar een geschikt restaurant en hebben jullie lekker de tijd aan jezelf.

Laat het budget iets meer luxe toe?

Laat een persoonlijke kok jullie verwennen aan boord. Terwijl het diner wordt bereid, kunnen jullie lekker bij kletsen aan dek, terwijl jullie genieten van een glas wijn of bubbels en de zon langzaam onder gaat. Hoe bijzonder is dat?

Spelletjesavond of karaoke

Je maakt de avond pas echt memorabel met Karaoke en dan natuurlijk wel met de lievelingsnummers van de bruid. Of houden jullie meer van spelletjes? Zoals een quiz met vragen die de bruid moet beantwoorden. Hierdoor leren jullie de bruid nog beter kennen en wint degene die de meeste antwoorden goed heeft. Maar ook prosecco pong of augurken happen (i.p.v. koekhappen) zijn hilarisch en leveren mooie fotomomentjes op. Een persoonlijke dancelijst op Spotify maakt jullie avond af. It’s time to drink more cocktails, dance and sing.

Gaan jullie liever aan wal?

Rond het IJsselmeer en Markermeer liggen gezellige havenplaatsjes die zich uitstekend lenen voor een leuke kroegentocht met de meiden. Liever iets anders? Organiseer een Bachelorette Scavanger Hunt. Verdeel de meiden in groepen en geef elke groep een lijst met voorwerpen die ze aan land moeten verzamelen. Of houdt een uitdagende Photochallenge met gekke foto opdrachten van situaties, locaties of mensen. Een ander idee is een voorwerp ruilen. Zo start elke team met hetzelfde voorwerp, bijvoorbeeld het parapluutje van een cocktail. Daarna gaan ze de kant op en krijgen ze een uur de kans om het voorwerp tegen andere/betere voorwerpen te ruilen. De bruid bepaald aan het einde van de ruiltocht welk voorwerp ze het liefste wil hebben en dat team heeft gewonnen.

The next morning

Na een gezellige party, is een stevig ontbijt een must. Denk daarbij ook aan een speciale hangoverkit voor de bruid. Daarna varen jullie terug en kunnen tijdens de vaartocht heerlijk uitwaaien en nog een beetje napraten over het geslaagde feest of de aanstaande bruiloft.

Leg de mooie momenten vast

Maak zo veel mogelijk foto’s. Skippen kan altijd nog. Kunnen de foto’s wel wat spice & gekkigheid gebruiken? Denk dan aan speciale bachelorette props of maak zelf props die passen bij de aanstaande bruid. Verzamel de leukste foto’s en maak online een mooi fotoboek. Of neem op het weekend een vrijgezellenboekje mee, waar iedereen een leuke boodschap in zet, die je aanvult met instant polaroid foto’s die jullie maken tijdens het weekend. De boekjes kunnen jullie de bruid cadeau doen op haar trouwdag. Zo maken jullie een aandenken voor het leven en gaan de mooie herinneringen niet verloren.

Ook een bachelorette party vieren op een schip in Nederland?

We helpen graag! Bekijk het vrijgezellenarrangement of lees meer informatie op onze servicepagina Hulp bij het zoeken naar beschikbare schepen. Kom je er niet uit? Maak online een afspraak met een van onze medewerkers. Zij laten je graag via (video)bellen zien hoe het werkt.

Meer lezen? 

Organiseren vrijgezellenfeest5 leukste bestemmingen voor vrijgezellenweekendHoe kies ik het juiste schipOrganiseren uitje op een schip4 leukste weekendjes wegDroogvallen op de WaddenzeeLeuke activiteiten op VlielandTips voor Terschelling