Tips voor een spectaculair vrijgezellenfeest

Vrijgezellen-uitje-700X300

Naast trouwen op het water, is het bij Naupar ook mogelijk om het o-zo-belangrijke vrijgezellenfeest te organiseren! Stap samen met een groep vrienden, vriendinnen, buurtgenoten, familieleden en leuke collega's aan boord van één van onze schepen en ervaar een spectaculaire tocht. Bent u degene die dit hele feestje mag plannen? Dan hebben wij alvast wat tips voor u op een rijtje gezet!

1. Ga opzoek naar een medeplichtige

Een vrijgezellenfeest plannen voor een naaste vriend of vriendin neemt veel tijd in beslag. Locaties, vervoer, budget en activiteiten; je moet overal aan denken. Daar komt ook nog bij dat de bruid of bruidegom in spé vaak genante opdrachten dient uit te voeren in de loop van deze onvergetelijke dag en daar wil je echt niet in je eentje verantwoordelijk voor zijn. Vind iemand die het feest samen met jou wilt plannen, dit geeft meer rust en het is ook nog eens een stuk gezelliger!

2. Laat de herrieschoppers thuis

Iedereen kent ze wel: de lawaaiige, vervelende 'vrienden' die zichzelf maar al te graag uitnodigen op welk feestje dan ook. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt wanneer je bezig gaat met de uitnodigingen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je de beste vrienden/vriendinnen van de vrijgezel uitnodigt, de vrijgezel is koning. Maar weet je zeker dat buurman Harry na een aantal alcoholische versnaperingen het feestje niet ten goede doet? Vergeet hem dan maar per ongeluk uit te nodigen.

3. De datum

Over de datum wordt vaak gediscussieerd. Moet het vrijgezellenfeest nou juist wel of niet de avond vóór de bruiloft plaats vinden? De één vindt van wel, "want dat is immers zijn/haar laatste avond als vrijgezel”. De ander heeft het liever een paar weken eerder, zodat er voor het feestvarken en alle genodigden nog voldoende tijd is om bij te komen tot de grote dag. Hoe graag we alles ook geheim houden: het is verstandig om hier van te voren met de bruid of bruidegom over te praten. Uiteraard hoef je dan niet de precieze datum te verklappen!

4. Het budget

Zeker niet onbelangrijk is het budget. Gaan jullie alleen gezellig uit eten gevolgd door een bezoekje aan de kroeg, of worden er overdag ook activiteiten gepland? Dit maakt zeker verschil in de kosten. Vergeet ook niet dat een oude schoolvriend van de vrijgezel waarschijnlijk minder geld wilt uitgeven dan een beste vriend(in). Hier dien je rekening mee te houden.

5. Wat gaan we doen?

Wat gaan jullie precies doen en, niet geheel onbelangrijk, waar? Als de activiteit gekozen is, kan er vaak niet meer geschoven worden in de bijbehorende locatie. Indien dit wel mogelijk is, probeer dan een centrale plek in het land te vinden die voor alle genodigden goed te bereiken is. De mogelijkheden van een vrijgezellenfeest zijn eigenlijk onbeperkt, denk bijvoorbeeld aan een nacht feesten in Amsterdam, parachute springen of een spannende dropping. Wanneer de keuze gemaakt is, is het verstandig de locatie te bezoeken en daar nog het een en ander te bespreken. Zo kun je er zeker van zijn dat je alle wensen van de vrijgezel – en uiteraard ook jouw eigen ideeën – goed hebt doorgegeven aan de desbetreffende organisatie.

Meer lezen?

5 leukste bestemmingen voor een vrijgezellenweekendKlantverhaal Vrijgezellenweekend met een omweg I Hoe kies ik het juiste schip? I Mannenweekend Zeemansknopen I Droogvallen op de Waddenzee I 4 leukste weekendjes weg