Een droombruiloft op het open water I Klantervaring

Blog - Eine Traumhochzeit auf dem offenen Meer

Eén groot feest op het water, dat was volgens Markus en Matthias de bruiloft van hun dromen. En dat werd het! Hun bruiloft op de Abel Tasman werd er eentje uit een sprookjesboek. Daarnaast deden ze met deze unieke bruiloft mee aan het Duitse televisie programma ‘Vier bruiloften en een droomreis’ en maakt het kersverse paar ook nog eens een grote kans om een droomreis te winnen naar Mauritius. “Wij zijn grote ‘cruise-fans’, gek op het water en het was onze droom om op een schip te trouwen” vertelt Matthias uitgelaten.Wij wilden dit zo graag dat we zelfs naar Nederland zijn uitgeweken, omdat daar overal water is en veel meer keuze. 

Op slag verliefd     

Het huwelijk voor de burgerlijke stand hebben ze al eerder in 2016 in kleine kring gevierd. Maar het paar wilde nog een groot feest geven, met alles er op en er aan. Na een bezichtiging op de driemaster Abel Tasman waren ze direct verkocht. “Op dit overweldigende schip moeten we gewoon onze droombruiloft vieren” zeiden ze spontaan tegen elkaar. Anderhalf jaar na het burgerlijk huwelijk was het zo ver: de 70 gasten stapten in Volendam aan boord van het prachtig versierde schip voor een dag die ze nooit zouden vergeten. Daarnaast stapte er ook een camerateam van de tv-zender VOX aan boord en de drie ‘gastbruiden’ die de bruiloft voor het programma moesten beoordelen. 

Liefdesverklaring op het water

Midden op het water, met een strakblauwe lucht, heerlijk zonnetje en live muziek gaven Markus en Matthias elkaar nog een keer het ja-woord. Na de romantische ceremonie werden er door de bruiloftsgasten afbreekbare ballonnen met wensen voor het paar opgelaten en volgden er koffie met gebak en champagne.

’s Avonds hadden ze een Barbecue “dat paste het beste bij de atmosfeer op het schip” legt Matthias uit. Daarna ging het verlichte schip midden op het water voor anker en kon het knalfeest met DJ, discolampen en rookwolken beginnen. Voor de dames lag er een stel comfortabele slippers klaar en konden de hoge hakken op de dansvloer uit. De heren hadden werkelijk waar aan alle details gedacht. Wat Matthias en Markus niet verwacht hadden,was dat iedereen tot diep in de nacht bleef dansen. Na een puntzak met friet stapt iedereen na een geweldig feest rond 3 uur ’s nachts van boord.

De volgende morgen is er nog een gezamenlijk brunch en daarna verlaat iedereen met een goed gevulde Nederlandse goodiebagen een hoofd vol herinneringen het schip. “Een geslaagd feest” vertelt Matthias terwijl hij dromerig terug blikt op de dag. Maar het meest bijzondere vond hij toch wel het moment dat hij de liefdesverklaring van zijn man hoorde. Midden op het water, een beetje aangeschoten en met alle familie en vrienden om hem heen. Een moment dat hij nooit meer zal vergeten.

Dikke lof voor de organisatie

Van het camerateam dat de hele dag liep te filmen heeft het paar weinig gemerkt. Er werd niets in scène gezet. De beelden zijn puur. Het idee om aan dit programma mee te doen is spontaan op de bank voor de tv geboren.  Ze hoorden de oproep en hebben zich meteen aangemeld. Een bruiloft op een boot sprak de tv-makers direct aan en ze werden meteen uitgenodigd om aan het programma mee te doen. 

“Een groot compliment ook voor de organisatie van NAUPAR” vult Matthias tenslotte nog aan. “Het werd een droomdag op een droomschip en we kunnen het iedereen aanbevelen. Alles klopte en onze verwachtingen zijn zelfs overtroffen.”

Hebben Markus en Matthias hun droomreis gewonnen?

Het hangt van het oordeel van de gastbruiden van het programma 'Vier bruiloften en een droomreis' af of de heren deze aflevering hebben gewonnen. Het programma wordt aan het einde van dit jaar uitgezonden en dan pas weten we of Matthias en Markus ook nog een droomreis naar Mauritius in de wacht hebben gesleept. 

Ook op zoek naar een droomlocatie voor jullie bruiloft?

Bekijk dan eens onze bruiloft arrangementen of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor een fantastische bruiloft op een van de bijzondere driemasters. 

Meer lezen?

Trouwen op een driemaster I Giovanna en Rory geven elkaar het ja-woordChecklist voor een bruiloft I Een persoonlijk thema maakt jullie bruiloft leuker I Deze activiteiten zijn mogelijk tijdens bruiloft op een schip I Huwelijkstradities op een schip I Tips voor vrijgezellenfeest I Bestemmingen voor vrijgezellenfeest I 6 ideeën voor een vrijgezellenfeest met je vriendinnen