Arrangementen en ideeën voor een bruiloftsfeest

Traditionele zeilschepen voor een bruiloftsfeest

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een meerdaagse bruiloft

Bekijk alle

Vaargebieden waar bruiloftsfeest gehouden kan worden

Bekijk alle

Meer informatie over trouwen

Trouwen

Een luxe zeilschip inclusief bemanning is de ideale en meest romantische locatie voor uw bruiloft. Of u nu wilt trouwen op een grote driemaster, een barkentijn of een klipper. Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties en de ambtenaar van de burgerlijke stand komt naar u toe. Hierdoor kan het hele trouwfeest op één locatie plaatsvinden. U hoeft niet van de ene plek naar de andere te rennen. Alle aandacht gaat uit naar het feest, de familie en vrienden en ondertussen verandert uw omgeving en vaart het schip door. 

Letterlijk in het huwelijksbootje

Varend of stilliggend in een sfeervolle haven rond het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee, de mogelijkheden op een traditioneel zeilschip zijn eindeloos en er is voldoende ruimte om er uw eigen draai en invulling aan geven. Zo kunt u al kiezen voor een klein feest vanaf 20 personen of, een groot feest met wel 150 personen.

Wij helpen u graag bij het organiseren van deze bijzondere dag en kunnen aan boord van onze schepen van alles voor u regelen: van een sfeervolle ceremonie aan dek tot een spetterend feest onder de sterren met een DJ. En omdat sommige schepen ook over een bruidssuite beschikken, kunt u na het feest zelfs blijven slapen en de volgende morgen genieten van een champagneontbijt!

Graag vullen wij de mooiste dag van uw leven met u in. Laat ons uw speciale wensen weten en wij gaan op zoek naar een passend schip voor een onvergetelijk trouwfeest. 

Huwelijksceremonie in de haven of midden op het IJsselmeer

Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties. Als u er voor kiest om stil te blijven liggen, kan de ceremonie op het ruime voordek plaatsvinden in een authentieke en romantische haven, zoals bijvoorbeeld Kampen, Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Marken of Volendam. Na de huwelijksvoltrekking vaart u uit met de gasten voor een mooie vaartocht en aansluitend een feest.

Of u stapt aan boord in een van deze plaatsen, gooit meteen de trossen los en geeft elkaar het ja-woord onder volle zeilen midden op het IJsselmeer, de Waddenzee of op de wateren rond Amsterdam. U krijgt dan in uw trouwboekje geen woonplaats maar coördinaten, zoals bijvoorbeeld 54” 52” 12”! Hoe origineel is dat?

NAUPAR regelt alles voor u: van ceremonie tot catering

Het zijn spannende tijden en wij nemen u graag wat stress uit handen. Zo kunnen wij u helpen bij het organiseren van deze bijzondere dag. Uw ceremonie, bruidstaart, toostmoment, fotoshoot, receptie, buffet of uitgebreid diner, het feest, de band en een overnachting regelen wij tot in de puntjes voor u. Vraag naar onze speciale arrangementen en uitgebreide cateringmogelijkheden, of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding op een schip.

Maak uw trouwdag op het water volledig met heerlijk eten en drinken

Van feestelijke bubbels tot een heerlijke lunch, verrukkelijke hapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, met vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. Bekijk gerust ons uitgebreide Foodbook voor een voorproefje.

Leuke activiteiten om van te genieten aan boord

Maak uw trouwdag extra speciaal met diverse activiteiten op het schip. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth om leuke herinneringen vast te leggen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te verhogen?

Een schip van NAUPAR is de ideale trouwlocatie

NAUPAR beschikt over het grootste aanbod traditionele schepen. Met meer dan zestien verschillende vertrekhavens, verspreid over o.a. het IJsselmeer, Markermeer en aan de Waddenzee hoeft u nooit ver te rijden. Onze schepen bieden plaats aan groepen van 20 tot 150 personen en beschikken over comfortabele ruimtes, boven en onder dek. Bij mooi weer kunt u elkaar het ja-woord geven op het ruime voordek.

In de bar en salon is voldoende zitruimte om met uw gasten te toosten, dineren en feesten tot in de late uurtjes. Waar u ook voor kiest bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijke trouwdag op het water, waar u en de gasten nog lang over na zullen praten.

Voorwaarden om te trouwen in Nederland

Om elkaar officieel het ja-woord te kunnen geven in Nederland, moet u voor een Nederlandse gemeente trouwen. Hiervoor dient u, of uw partner, de Nederlandse identiteit te bezitten óf in Nederland te wonen. Ook moet u minimaal twee weken voor de huwelijksdatum in ondertrouw gaan; hiermee maakt u de intentie om te trouwen bekend.

Daarom een trouwerij bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van bruiloften op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen inclusief schipper en bemanning; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en kunt u bij een hele grote groep zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen tot lekker genieten van elkaar, het uitzicht en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke bruiloft waar uw gasten nog lang over napraten