Huwelijksbootje I Een persoonlijk thema maakt jullie bruiloft nog leuker

Een persoonlijk thema maakt jullie bruiloft nog leuker

Heb je plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Gefeliciteerd! Dan kan de voorpret nu beginnen: het plannen van de mooiste dag van jullie leven. Laat je niet afschrikken door een lange to-do-list. Plannen is net als lopen naar het altaar, het gaat stap voor stap. Een tip willen we jullie alvast meegeven voor de invulling van deze bijzondere dag:  kies een bruiloftsthema. Het is leuk, inspireert, maakt van jullie dag tot een geheel en het geeft de huwelijksdag een persoonlijke touch.

Zo kunnen jullie u bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenthema. Of een leuk sttrandthema. Misschien past een nautisch thema meer bij jullie. Ideeën genoeg. Het belangrijkste is dat het thema bij jullie past. Wij zetten alvast een aantal ideeën op een rij.

Een bruiloft met een kleurtje

Wat vind je van een kleurenthema? Kleur brengt sfeer in jullie bruiloft, het staat prachtig op de trouwfoto’s en zorgt voor eenheid. Naast de traditionele kleur wit die symbool staat voor zuiverheid, is blauw ook een populaire kleur voor de huwelijksdag. Deze kleur staat voor loyaliteit, harmonie en tevredenheid. Mooie uitgangspunten voor een huwelijk. En laten blauw en wit nou ook leuke maritieme kleuren zijn. Ze passen uitstekend bij een bruiloft op het water. Daarnaast laten deze kleuren zich makkelijk doorvertalen naar onder andere de uitnodiging, kleding, decoratie van het schip, een huwelijkstaart, de foto’s, of naar een cocktail die jullie speciaal voor deze dag laat mixen. Hoe leuk is dat?

Maritieme symbolen tijdens de mooiste dag van jullie leven

De wereld van de zeevarenden kent veel symbolen, die je kunt gebruiken in de uitnodigingskaart of tijdens de huwelijksceremonie. Wat dacht je van een anker? Dit maritieme symbool staat voor vertrouwen, loyaliteit en hoop, maar ook voor veiligheid en bescherming.

En ken je de liefdesknoop al? Met deze knoop verklaarde een zeeman vroeger de vrouw van zijn dromen de liefde. Hij legde een losse knoop in een vislijn en hing deze aan de deur van de vrouw. Trok zij de knoop stevig aan, dan stemde ze in met het huwelijk. Deze liefdesknoop staat trouwens ook symbool voor de oneindige liefde en tijdens de ceremonie kunnen jullie je met deze bijzondere knoop aan elkaar laten verbinden.

Sailor (wo)man

Passen kleuren en/of symbolen niet echt bij jullie? Dan is een maritieme outfit voor de bruidegom of de bruidsjonkers misschien een leuk idee. Zoals een kapiteinspet, zeemanspak of zeemansshirt. Dit thema biedt ook ontzettend veel ruimte voor huwelijksdecoratie, activiteiten, spelletjes en trouwfoto’s. Wie wil er nou in zo’n mooie outfit vastgelegd worden op de boeg van het schip zoals Jack & Rose uit de film Titanic?

Meer informatie?

Waar jullie ook voor kiezen, een schip van NAUPAR is een bijzondere feestlocatie waar jullie een persoonlijke draai kunnen geven aan jullie huwelijksdag.

Bekijk ons uitgebreide aanbod op een van onze driemasters of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van bruiloften aan boord van onze schepen en denken graag met jullie mee om er een bijzondere dag van te maken.

Meer lezen?

Geef jij net als Giovanna en Rory het ja-woord op het water? I ChecklistLeuke activiteiten tijdens huwelijksdag I Een droombruiloft op open water I Trouwen op de Waddenzee I Trouwen op een driemaster I Huwelijkstradities op een schip I Tips voor vrijgezellenfeest I 5 leukste bestemmingen voor vrijgezellenfeest I Bachelorette Party aan boord