Een persoonlijk thema maakt uw bruiloft nog leuker

Heeft u plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Gefeliciteerd! Dan kan de voorpret nu beginnen: het plannen van de mooiste dag van uw leven. Laat u niet afschrikken door een lange to-do-list. Plannen is net als lopen naar het altaar, het gaat stap voor stap. Een tip willen we u alvast meegeven voor de invulling van deze bijzondere dag. Kies een bruiloftsthema. Het is leuk, inspireert, maakt van uw dag een geheel en het geeft uw huwelijksdag een persoonlijke touch. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenthema. Of bent u meer een strandliefhebber? Misschien is een schelp als ringkussen tijdens de ceremonie een leuk idee. Maar er zijn ook mooie nautische symbolen waar u de dag mee kunt aankleden. Ideeën genoeg. Het belangrijkste is dat u een thema kiest dat bij u past. Wij zetten er alvast een paar voor u op een rij.

Een bruiloft met een maritiem tintje

Er zijn heel veel ideeën voor een nautisch thema te bedenken en een schip als feestlocatie maakt uw thema natuurlijk helemaal af. Maar het belangrijkste is dat u kiest voor een invulling die bij u past. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kleurenthema? Kleur brengt sfeer in uw bruiloft, het staat prachtig op de trouwfoto’s en zorgt voor eenheid. Naast de traditionele kleur wit die symbool staat voor zuiverheid, is blauw ook een populaire kleur voor de huwelijksdag. Deze kleur staat voor loyaliteit, harmonie en tevredenheid. Mooie uitgangspunten voor een huwelijk. En laten blauw en wit nou ook leuke maritieme kleuren zijn. Ze passen uitstekend bij een bruiloft op het water. Daarnaast laten deze kleuren zich makkelijk doorvertalen naar onder andere de uitnodiging, kleding, decoratie van het schip, een huwelijkstaart, de foto’s, of naar een  cocktail die u speciaal voor deze dag laat mixen.

Maritieme symbolen tijdens uw huwelijksdag

De wereld van de zeevarenden kent veel symbolen die u bijvoorbeeld kunt gebruiken in uw uitnodigingskaart of tijdens de huwelijksceremonie. Zoals een anker, dat staat voor vertrouwen, loyaliteit en hoop, maar ook voor veiligheid en bescherming. Of de liefdesknoop waarmee de zeeman vroeger de vrouw van zijn dromen de liefde verklaarde. Dit deed hij door een vislijn met deze losse knoop aan de deur van de vrouw te hangen. Trok de vrouw de knoop stevig aan, dan stemde ze in met een huwelijk. Deze liefdesknoop staat trouwens ook symbool voor de oneindige liefde en tijdens een ceremonie kunt u zich met deze knoop aan elkaar laten verbinden.

Sailor (wo)man

Passen kleuren en/of symbolen niet echt bij jullie? Dan is een maritieme outfit voor de bruidegom of de bruidsjonkers misschien een leuk idee. Zoals een kapiteinspet, zeemanspak of zeemansshirt. Dit thema biedt ook ontzettend veel ruimte voor huwelijksdecoratie, activiteiten, spelletjes of trouwfoto’s. Wie wil er nou in zo’n mooie outfit vastgelegd worden op de boeg van het schip zoals Jack & Rose uit de film Titanic?

Meer informatie?

Waar u ook voor kiest, op een schip van NAUPAR kunt u een persoonlijke draai geven aan uw huwelijksdag. Vraag naar de vele mogelijkheden op een van onze driemasters. Wij hebben al 30 ervaring in het organiseren van bruiloften aan boord van onze schepen en denken graag met u mee om er een bijzondere dag van te maken.