Stap letterlijk in het huwelijksbootje bij NAUPAR!

"In het huwelijksbootje stappen", we kennen het gezegde allemaal wel. NAUPAR maakt dit écht mogelijk! Stap samen met uw partner-to-be aan boord van een authentiek zeilschip en geef elkaar midden op het water het ja-woord. Benieuwd waar het gezegde vandaan komt en hoe NAUPAR hier invulling aan geeft?

Over het gezegde

Het gezegde "In het huwelijksbootje stappen" gaat ver terug. Hoewel bruidsparen tegenwoordig op de grote dag vaak in hippe auto's hun entree maken, was dat vroeger wel anders. Men stapte vaak aan boord van een mooie boot, die speciaal voor de gelegenheid werd versierd. Of dat gegeven de daadwerkelijke start van het gezegde was, is nog maar de vraag. Als we het boek "De volksvermaken" van Jan Ter Gouw (1814 – 1894) moeten geloven, heeft dit er wel degelijk invloed op gehad.

"Naar oud Hollandsch gebruik voeren bruid en bruidegom ter kerke in een vercierd bootje met een kroontje aan den mast. Van dit gebruik is nog de spreekwijze: "in "t huwelijksbootje stappen", overgebleven.”

Terug in de tijd

Bij NAUPAR kunnen bruidsparen letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Elkaar het ja-woord geven onder volle zeilen. Romantischer dan dat wordt het niet! Kies bijvoorbeeld voor een bruiloft op het IJsselmeer of op de wateren rondom Amsterdam en geniet van een bijzondere en onvergetelijke dag. Varend of stilliggend, met of zonder feest; de keuze is aan u. Indien gewenst kunt u ook trouwen aan boord van een comfortabele sloep of salonboot op de grachten van Amsterdam

Tot in de puntjes verzorgd

Een receptie, diner of spetterend feest; in overleg met u kan alles geregeld worden. Het is maar net hoeveel u uit handen wilt geven. Om het makkelijk te maken heeft NAUPAR diverse arrangementen samengesteld; zo kiest u ook eenvoudig passend entertainment.

Aarzel niet langer en stap in één van de huwelijksbootjes van NAUPAR! Vragen? Neem contact op met de medewerkers.