Winnaars de lucht in met NAUPAR!

Prijsactie luchtballon naupar

NAUPAR is blij met haar volgers en laat dat graag merken. Daarom hebben we onlangs een ballonvaartocht verloot onder onze volgers. Vrijdag was het dan zover. De twee winnaars, Bas Kulderij en Marga Marree maakten deze bijzondere vaartocht door de lucht! Bekijk hier een aantal foto's van deze luchtballonvaart.

Meegevoerd door de wind

In Dalfsen begon de toch wel spannende tocht. Met z"n vieren aan boord laten we de vaste grond achter ons. Terwijl de huizen, auto"s en mensen op de grond steeds kleiner worden, genieten we van het prachtige uitzicht op de omgeving Zwolle. Varen in een luchtballon, betekent dat je je letterlijk door de wind mee moet laten voeren. De ballon kan niet bestuurd worden en dus bepaalt de wind waar we vandaag zullen landen.

Geschikte landingsplek in zicht

Na een uur door de lucht gevaren te hebben wordt het tijd om op zoek te gaan naar een plek om te landen. In de verte ziet de piloot een geschikt stuk land. De volgauto die ons over land volgt wordt geïnformeerd en op pad gestuurd om de eigenaar van het weiland om toestemming te vragen om te mogen landen. Op het weiland in Rouveen zet de piloot de mand weer veilig aan land en wachten we rustig af tot we toestemming hebben om uit te stappen.

Baron en barones van Rouveen

Als we weer met beide voeten op de grond staan is deze spectaculaire avond nog niet over. De piloot vertelt ons over de eerste luchtballonvaart, waarbij twee edelmannen de vaartocht maakten. Om op de landingsplek te bewijzen wie zij waren en waar ze vandaan kwamen, nam men een fles champagne en een graspol mee. Volgens traditie worden wij na dit verhaal ingewijd in de ballonvaart, waarbij er een graspol op ons hoofd in brand gestoken wordt en direct geblust met de champagne. Met een certificaat op zak, die verklaart dat we vanaf nu baron en barones van Rouveen zijn, genieten we tevreden na van dit bijzondere avontuur.

Meer lezen?

Zo kies je het jusite schip I Tips orgasniseren familieuitje I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden I Droogvallen op de Waddenzee I Uitwaaien op de Wadden I Dit kun je doen op de Marker Wadden I 5 bestemmingen aan het Markermeer I Weekendje weg met kinderen I Handige zeemansknopen