Bataviahaven en Zierikzee best gewaardeerde charterhavens

Lelystad haven Markermeer IJsselmeer kantoor NAUPAR

De Bataviahaven in Lelystad en de haven van Zierikzee zijn met een rapportcijfer van 8,3 de best gewaardeerde charterhavens van ons land. Dat heeft de BBZ na onderzoek onder 26 havens bepaald. Als eersten kregen de havenmeesters van charterhavens vorige week in Harlingen de cijfers onder ogen en binnenkort wil BBZ-directeur Jaap Baalbergen de brochure De Haven - waar het onderzoek onderdeel van is - ook uitreiken aan een havenwethouder. 'We willen het slechtste jongetje van de klas graag helpen het beste te worden en we hopen dat dit bij de herinrichting van een haven een bron van inspiratie is.

Na brochures over de bemanning, de markt en de klant is dit voorlopig de laatste waarmee de BBZ charterondernemers ondersteunt. Ook havenmeesters zien dit onderzoek trouwens als steun in de rug. 'Op het gemeentehuis zeggen ze vaak: jij bent de expert, maar als je dan iets adviseert, dan doen ze het niet.' Dat levert frustraties op, maar kost ook regelmatig te veel belastinggeld.

Havenmeesters

Dat de resultaten van het onderzoek als eerste aan de havenmeesters is gepresenteerd ligt voor de hand. Immers, zij zijn bepalend voor het succes, of het falen, van een charterhaven. Niet alleen dragen zij met hun deskundigheid bij aan het realiseren van de juiste voorzieningen voor de charterschepen, ook in hun rol als gastheer en dagelijkse beheerder van de haven spelen zij een belangrijke rol. De Bataviahaven kan al jaren bogen op de beste havenmeesters van Nederland, Jan Hoeven en Siep Broersma, die zichzelf tot doel hebben gesteld van de Bataviahaven de beste haven van Nederland te maken. En volgens de BBZ zijn zij daarin geslaagd.

Meer lezen?

Routesuggestie Lelystad I Favoriete stranden IJsselmeer I Wat kun je doen op Marker Wadden I Bestemmingen IJsselmeer I Naar de Marker Wadden met kinderen

Bron: bataviahaven.nu