Tripsuggestie I Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

Blog Routesuggestie Lelystad

Zodra u Lelystad nadert wordt u begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens uw vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

1. Shoppen in de Batavia Stad Fashion Outlet

Gek op merken en koopjes? Ga dan shoppen bij Batavia Stad Fashion Outlet, In deze eerste fashion outlet van Nederland zijn meer dan 250 modemerken in ongeveer 150 winkels en het ligt op loopafstand van de Bataviahaven. Of u nu op zoek bent naar een sportieve of casual outfit, de kortingen zijn aantrekkelijk en er is voor ieders smaak wel iets leuks te vinden. Bent u het shoppen even moe, dan zijn er in de gezellige straatjes voldoende restaurantjes en cafe's voor een kopje koffie, lunch of diner.  

2. Batavialand 

Ontdek van alles over Flevoland en de VOC tijd tijdens een bezoek aan het museum Batavialand. Het museum ligt niet ver van de Bataviahaven en betaat uit twee delen; een museum en een werf. In het museum komt u van alles te weten over de oorsprong van de Flevopolder en de strijd van Nederland tegen het water. En aan de Batavia-werf ligt een replica van het VOC-schip Batavia. Tijdens een bezoek of rondleiding over het schip ervaart u hoe het was om op een schip in de VOC-schip te leven. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en op de werf leert u meer over de oude ambachten.

3. Het Nationaal Vliegtuigmuseum Aviodrome

Het vliegtuigmuseum Aviodrome op de luchthaven van Lelystad herbergt ongeveer tweehonderd jaar luchtvaartgeschiedenis. Het is de thuisbasis van zo'n 100 verschillende vliegtuigen, waaronder vliegtuigen van bekende Nederlandse ontwerpers. Ga mee op reis met veel interactieve activiteiten en kom meer te weten over de geschiedenis van de luchtvaart. Tip: In de vluchtsimulator kunt u ook zelf uw vliegvaardigheid bewijzen!

4. De Marker Wadden

Maak een tussenstop met uw schip bij de "Marker Wadden". Dit nieuwe natuurparadijs ligt in het Markermeer, slechts enkele kilometers van de Bataviahaven in Lelystad. Deze nieuwe eilandenarchipel is door mensnehanden gebouwd en nog volop in ontwikkeling. Op het eiland kunt u heerlijk wandelen, er is een strand, er staan diverse vogelhutten en vanaf de uitkijktoren heeft u een mooi uitzicht op het Markermeer.  

Meer informatie over een zeiltocht vanuit of naar Lelystad?

Wilt u uw reis in Lelystad beginnen of eindigen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij weten precies welk schip het beste bij uw wensen past en informeren u graag over de vele mogelijkheden.