Routesuggestie: Ontdek het kleine maar interessante stadje Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

Blog Routesuggestie Lelystad

Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland, is voor velen een vrij onbekende stad in Nederland. Zelfs van een afstand, vanaf het water of vanaf het land, kunt u een standbeeld "de Hurkende Man" van ongeveer 26 meter hoog zien, dat zoiets is geworden als het statussymbool van Lelystad. De Markerwaarddijk scheidt het IJsselmeer van het Markermeer, die beide grenzen aan Lelystad. De Bataviahaven van Lelystad is de thuishaven van veel zeilschepen van NAUPAR en op korte afstand vindt u nog veel meer activiteiten die u kunt doen. We hebben een aantal geweldige idee├źn voor u op een rijtje gezet:

1. Een shopping tour door de merkwinkels van de Batavia Stad Fashion Outlet

Wie altijd op zoek is naar nieuwe koopjes moet zeker een bezoek brengen aan de Batavia Stad Fashion Outlet. Daar vindt u meer dan 250 modemerken in ongeveer 150 winkels. De meeste van deze merken bieden een korting van 30-70% op uw kleding. In deze outlet vindt iedereen iets naar zijn of haar smaak. Of het nu gaat om een man, vrouw of kind, of het nu sportief, casual of sexy is, niemand verlaat het verkooppunt zonder tas. En als je moe en hongerig hebt gewinkeld, zijn er veel restaurants in de outlet en buiten met verschillende gerechten. Hier vindt u zeker wat u zoekt! 

2. Met uw eigen vliegtuig vliegen in het Nationaal Vliegtuigmuseum Aviodrome

Het vliegtuigmuseum Aviodrome op de luchthaven van Lelystad herbergt ongeveer tweehonderd jaar luchtvaartgeschiedenis. Het is de thuisbasis van zo'n 100 verschillende vliegtuigen, waaronder vliegtuigen van bekende Nederlandse ontwerpers. Ga met uw kinderen mee op een reis terug in de tijd met veel interactieve activiteiten om meer te weten te komen over de geschiedenis van de luchtvaart. Tip: In de vluchtsimulator kunt u ook zelf uw vliegvaardigheid bewijzen!

3. Museumrondleiding in het Batavialand Museum

Het Batavialand is een museum dat uit twee delen bestaat. In het Batavialand Museum kunt u alles te weten komen over de oorsprong van de Flevopolder en de strijd van Nederland tegen het water en in de Batavia-werf met het VOC-schip Batavia kunt u zien hoe de schepen in de Gouden Eeuw werden gebouwd en hoe het was om in die tijd op een VOC-schip te leven.

4. Bezoek de Marker Wadden per boot

Bezoek met een boot het nieuwe natuurparadijs "Marker Wadden",die is ontstaan om de biologische productiviteit in de Markerzee weer te bevorderen. Het ligt op slechts enkele kilometers van Bataviahaven aan de Houtribdijk, die Lelystad met Enkhuizen verbindt. Sinds 2018 is er een bezoekerscentrum op het hoofdeiland Marker Wadden, waar u alles te weten kunt komen over de laatste ontwikkelingen van het Marker Waddengebied. Deze bestemming is ook zeer geschikt om te wandelen, omdat u langs het strand kunt wandelen tot een 12 meter hoge uitkijktoren en diverse vogelhuisjes. Dit nieuwe natuurgebied fascineert velen.

Meer informatie over een zeiltocht vanuit of naar Lelystad?

Wilt u uw reis in Lelystad beginnen of eindigen, of naar de Marker Wadden varen? Vraag een gratis offerte aan of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij weten precies welke schip het beste bij uw wensen past en informeren u graag over de vele mogelijkheden.