Routesuggestie Lelystad I De hoofdstad van de provincie Flevoland

Blog Routesuggestie Lelystad

Zodra je Lelystad nadert word je begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens jullie vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten in Lelystad voor je op een rijtje gezet.

1. Shoppen in de Batavia Stad Fashion Outlet

Gek op merken en koopjes? Ga dan shoppen bij Batavia Stad Fashion Outlet, In deze eerste fashion outlet van Nederland zijn meer dan 250 modemerken in ongeveer 150 winkels en het ligt op loopafstand van de Bataviahaven. Of je nu op zoek bent naar een sportieve of casual outfit, de kortingen zijn aantrekkelijk en er is voor ieders smaak wel iets leuks te vinden. Ben je het shoppen even moe, dan zijn er in de gezellige straatjes voldoende restaurantjes en cafe's voor een kopje koffie, lunch of diner.  

2. Batavialand 

Ontdek van alles over Flevoland en de VOC tijd tijdens een bezoek aan het museum Batavialand. Het museum ligt niet ver van de Bataviahaven en betaat uit twee delen; een museum en een werf. In het museum leer je meer over de oorsprong van de Flevopolder en de strijd van Nederland tegen het water. En aan de Batavia-werf ligt een replica van het VOC-schip Batavia. Tijdens een bezoek of rondleiding over het schip ervaar je hoe het was om op een schip in de VOC-schip te leven. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en op de werf leren jullie meer over de oude ambachten bij de smid, touwslager en beeldsnijder.

3. Het Nationaal Vliegtuigmuseum Aviodrome

Het vliegtuigmuseum Aviodrome op de luchthaven van Lelystad herbergt ongeveer tweehonderd jaar luchtvaartgeschiedenis. Het is de thuisbasis van zo'n 100 verschillende vliegtuigen, waaronder vliegtuigen van bekende Nederlandse ontwerpers. Ga mee op reis met veel interactieve activiteiten en kom meer te weten over de geschiedenis van de luchtvaart. Tip: In de vluchtsimulator kun je ook zelf uw vliegvaardigheid bewijzen!

4. De Marker Wadden

Maak een tussenstop met het schip bij de "Marker Wadden". Dit nieuwe natuurparadijs ligt in het Markermeer, slechts enkele kilometers van de Bataviahaven in Lelystad. Deze nieuwe eilandenarchipel is door mensnehanden gebouwd en nog volop in ontwikkeling. Op het eiland kunnen jullie heerlijk wandelen, naar het strand, vogels spotten vanuit een van de vogelhutten en vanaf de12,5 meter hoge uitkijktoren De Steltloper hebben jullie een mooi uitzicht op alle eilanden en het Markermeer.  

Meer informatie over een zeiltocht vanuit of naar Lelystad?

Willlen jullie een vaartocht in Lelystad beginnen of eindigen? Belijk het uitgebreide aanbod of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij weten precies welk schip het beste bij jullie wensen past en informeren je graag over de vele mogelijkheden.

Meer lezen?

Leuke activiteiten in Stavoren I 4 weekendjes weg in NederlandWat kun je doen in Hoorn I 5 bestemmingen aan het Markermeer I Activiteiten in EdamWat kun je doen op de Marker Wadden I Routesuggestie Medemblik I 5 favoriete stranden rond IJsselmeer