Meer dan een kwart miljoen bezoekers tijdens SAIL Kampen 2018

SAIL Kampen zevende editie met Pasen in 2024

SAIL Kampen heeft in 2018 het bezoekersrecord weer gebroken. Vier jaar geleden trok de oude Hanzestad tijdens de paasdagen nog 230.000 bezoekers. In 2018 staat de teller op een kwart miljoen! Nog niet eerder kwamen er zoveel bezoekers naar het grootste nautische paasevenement. Tijdens het evenement stapten vele bezoekers aan boord om kennis te maken met een van de schepen van NAUPAR, die langs de IJsselkade lagen afgemeerd. Hiermee was de zesde editie van SAIL Kampen ook voor NAUPAR een groot succes.

De vlootschouw

Op vrijdagavond werd SAIL Kampen officieel geopend met een spectaculaire vlootschouw. Op de kade keken vele toeschouwers toe terwijl de schepen uit binnen- en buitenland als officiële groet aan de stad Kampen hun fokzeil lieten zakken. Wilt u nog even nagenieten? Jon van Dijk maakte met een drone deze prachtige beelden van de opening:

Veel aanloop op de schepen NAUPAR

Tijdens de dagen die er op volgden, lagen onze schepen afgemeerd langs de IJsselkade van Kampen. Bezoekers stapten massaal aan boord bij onze tweemast klipper Succes, lieten zich rondleiden & informeren, deden bij onze partner HISWA Welkom op het water een watersportcheck of zeilden een uurtje mee op een van de andere traditionele schepen.

Maar SAIL Kampen draaide niet alleen om langs de kade flaneren en bootjes kijken. De binnenstad leek net een groot openluchtmuseum, overal stonden podiums met muziek en men kon de ambachten op de Kamper Koggewerf bezoeken. SAIL Kampen 2018 was één groot nautisch-, historisch- en muziekspektakel. Voor iedereen was er iets leuks te beleven. Het ideale uitstapje met de Pasen voor het hele gezin.

SAIL Kampen editie 2024

De volgende editie van SAIL Kampen is in principe met de Pasen in 2024, van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april. 

Kunt u niet zo lang wachten?

Zeil een keer mee op een van de schepen van NAUPAR? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem persoonlijk contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren je graag over de mogelijkheden voor een uitstapje of weekendje weg met familie en /of vrienden op een van de schepen.

Meer lezen?

De zevende editie van SAIL Kampen komt er aan I Dit kun je doen in Kampen I Wat is een Tallship? I Organiseer een bederijfsuitje op het water I Tips voor een uitje met familie en/of vrienden I Zo kun je droogvallen met een platbodem