NAUPAR kijkt uit naar Hanzedagen

Lelystad/Kampen, 12 juni 2017 - Van 15 tot en met 18 juni vinden de Internationale Hanzedagen plaats in Kampen. Organisaties en bedrijven kunnen er netwerken, er is een economisch programma en bezoekers kunnen er genieten van kunst, cultuur en gezelligheid. Tijdens dit unieke evenement biedt NAUPAR bezoekers de gelegenheid om aan boord van een traditioneel zeilschip te stappen.

 

NAUPAR is aanwezig

Het van oudsher Kamperse nautische bedrijf is tijdens de Hanzedagen aanwezig met veertien traditionele schepen, die op 16,17 en 18 juni worden ingezet voor vaartochten. "We richten ons zowel op de zakelijke markt als bezoekers", vertelt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR. "Ons doel? Mensen op bijzondere wijze de IJsseldelta laten ontdekken."

 

Het Hanzeverbond

In haar glorietijd kende het Hanzeverbond maar liefst 150 leden. De handelsstroom bestond uit artikelen als zout, vis, granen, hout, bier, wijn, laken, bijenwas en pelzen. De zee en de rivieren vormden een belangrijke schakel in het vervoer van deze goederen mede dankzij de ontwikkeling van de kogge, tot de 15de eeuw het belangrijkste handelsschip.

 

Terug in de Middeleeuwen

"Wij hebben naar het evenement toegeleefd. We vinden het belangrijk en leuk om mensen kennis te laten maken met onze schepen en de imposante IJssel. Bij ons aan boord vindt men alle luxe die bij deze tijd past. Maar als je je ogen sluit en de wind door je haren voelt gaan, ben je voor even terug in De Middeleeuwen."

Kampen is niet alleen trotse gastheer van zo"n 120 Europese Hanzesteden, maar ook van zo"n 300.000 bezoekers. Er zijn gezellige markten, ontdekkingstochten, mensen kunnen genieten van muziek en theater en krijgen de kans om vervlogen tijden opnieuw te beleven.

NAUPAR staat voor nautische partners, waarvan Hanzestad Compagnie uit Kampen een onderdeel is. Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in relatiemarketing en nautische evenementen.