Bijzonder dagje uit naar de Marker Wadden met driemaster Abel Tasman

Vaar deze zomer naar de Marker Wadden op de Abel Tasman
Wil je het nieuwe stukje Nederland als een van de eerste ontdekken? Zeil dan mee vanuit Lelystad of Hoorn op de driemaster Abel Tasman van NAUPAR. Een unieke beleving die je niet wilt missen!

Actief natuurherstel

De Marker Wadden vormen een archipel in het Markermeer, met een publiekseiland en vier eilanden voor vogels. Via de twaalf meter hoge uitkijktoren, die direct naast de haven staat, kun je uitkijken over dit unieke natuurgebied in ontwikkeling.

De Marker Wadden zijn aangelegd om de flora en fauna in en om het Markermeer te herstellen. Van de dikke, verstikkende laag slib op de bodem van het Markermeer zijn vijf eilanden gemaakt. Deze eilanden krijgen allemaal natuurlijke oevers en ondiepten, in plaats van de harde, stenige oevers die het meer nu heeft. Hierdoor kunnen waterplanten, vissen en schelpdieren zich weer voortplanten en wordt het gebied ook voor (trek)vogels weer aantrekkelijk. Zo herstelt de natuur zichzelf en kunnen natuurliefhebbers, watersporters én de 2,4 miljoen mensen die rondom het Markermeer wonen, weer genieten van de unieke flora en fauna in het gebied. Sinds de start van het project worden er massaal vogels gezien bij deze nieuwe natuur. Een goed teken!

Nieuwe duinen op Marker Wadden

Varende vanuit Lelystad richting de Marker Wadden zie je heet strand al liggen, 2,5 kilometer lang met indrukwekkende duinen die je niet verwacht op het Markermeer. Deze duinenrij beschermt de eilanden erachter. De wind helpt mee om dit stukje natuur verder vorm te geven.
 

Recreatiefaciliteiten

Hoewelde eilanden in de eerste instantie bedoeld zijn voor natuurherstel, is er op de Marker Wadden genoeg te doen en te ontdekken en is er voldoende ruimte voor recreatie. Zo zijn er een jachthaven, twee wandelroutes, diverse bijzondere vogelkijkhutten waar je vogels kunt spotten, een uitkijktoren en een recreatiestrand van 650 meter. Op de Marker Wadden kun je ver van de bewoonde wereld nog ouderwets genieten van de vele vogels, rust en ruimte. 

Wil je meevaren naar de Marker Wadden?

Wij hebben een speciaal dagtocht arrangement voor een trip naar de Marker Wadden. Tijdens de vaartocht krijg je een lekkere lunch op de heenweg. Eenmaal aangekomen in de haven is er voldoende ruimte en tijd om het eiland te verkennen. En op de terugtocht serveren we borrelhapjes. Als je wilt kun je zelfs helpen bij het hijsen van de zeilen of achter het stuurwiel plaatsnemen. Maar je kunt ook lekker genieten in het zonnetje op het dek. Met dit arrangement maak je van jouw uitstapje naar de Marker Wadden een echt dagje uit.

Wil je met een groep op pad?

Bekijk de speciale Marker Wadden Expedtie arrangementen voor groepen van 20 t/m 40 personen en vanaf 40 personen.

Of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een onvergetelijke zeilcruise op de driemaster Abel Tasman.