Marker Wadden Expeditie I Een bijzonder dagje uit naar de Marker Wadden

Vaar deze zomer naar de Marker Wadden op de Abel Tasman

Wil je het nieuwe stukje Nederland als een van de eerste ontdekken? Ga dan met NAUPAR op expeditie naar de Marker Wadden. Er vaart regelmatig een traditioneel zeilschip naar deze bijzondere archipel in het Markermeer, dat alleen met een schip te bezoeken is. Een uniek dagje uit dat je niet wilt missen!

Actief natuurherstel

De Marker Wadden vormt een archipel in het Markermeer, van in totaal zeven eilanden. De Marker Wadden zijn aangelegd om de flora en fauna in en om het Markermeer te herstellen. Van de dikke, verstikkende laag slib op de bodem van het Markermeer zijn de zeven eilanden gemaakt. Deze eilanden krijgen allemaal natuurlijke oevers en ondiepten, in plaats van de harde, stenige oevers die het meer nu heeft. Hierdoor kunnen waterplanten, vissen en schelpdieren zich weer voortplanten en wordt het gebied ook voor (trek)vogels weer aantrekkelijk. Zo herstelt de natuur zichzelf en kunnen natuurliefhebbers, watersporters én de 2,4 miljoen mensen die rondom het Markermeer wonen, weer genieten van de unieke flora en fauna in het gebied. Sinds de start van het project worden er massaal vogels gezien bij deze nieuwe natuur. Een goed teken!

Nieuwe duinen op Marker Wadden

Varende vanuit Lelystad richting de Marker Wadden zie je het strand al liggen, 2,5 kilometer lang met indrukwekkende duinen die je niet verwacht op het Markermeer. Deze duinenrij beschermt de eilanden erachter. De wind helpt mee om dit stukje natuur verder vorm te geven.
 

Recreatiefaciliteiten

Hoewel de eilanden in de eerste instantie bedoeld zijn voor natuurherstel, is er op de Marker Wadden genoeg te doen en te ontdekken en voldoende ruimte voor recreatie. Zo is er jachthaven, zijn er diverse wandelroutes, bijzondere vogelobservatiehutten waar je vogels kunt spotten, een 12,5 meter hoge uitkijktoren en er is een heerlijk recreatiestrand. Op de Marker Wadden kun je ver van de bewoonde wereld nog ouderwets genieten van de vele vogels, rust en ruimte. 

Wil je meevaren naar de Marker Wadden?

Wij hebben een compleet verzorgd dagtocht arrangement voor een trip naar de Marker Wadden. Tijdens de vaartocht krijg je een lekkere lunch op de heenweg. Eenmaal aangekomen in de haven is er voldoende ruimte en tijd om het eiland te verkennen. En op de terugtocht serveren we borrelhapjes. Als je wilt kun je zelfs helpen bij het hijsen van de zeilen of achter het stuurwiel plaatsnemen. Maar je kunt ook lekker genieten in het zonnetje op het dek. Met dit arrangement maak je van jouw uitstapje naar de Marker Wadden een echt dagje uit.

Wil je met een groep naar de Marker Wadden?

Bekijk het Marker Wadden Expedtie arrangement voor groepen (vanaf 12 personen). Of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een onvergetelijke zeilcruise naar de Marker Wadden.

Meer lezen?

Activteiten op de Marker Wadden I Wandelen op de Marker Wadden I De Marker Wadden bezoeken met kinderen I Vogels kijken op de Marker Wadden