Vaar deze zomer op de driemaster Abel Tasman samen met Natuurmonumenten naar de Marker Wadden

Vaar deze zomer naar de Marker Wadden op de Abel Tasman
In september 2018 gaat de haven van de Marker Wadden open voor bezoekers met een eigen boot. Maar wilt u dit nieuwe stukje Nederland deze zomer al als een van de eersten ontdekken? Zeil dan mee vanuit Lelystad op 6 mei of 24 juni, op de driemaster Abel Tasman van NAUPAR. Op deze exclusieve zeilexcursie onder begeleiding van Natuurmonumenten en een boswachter, kunt u als een van de eersten in Nederland voet aan wal zetten op dit nieuwe eiland in het Markermeer. Een unieke beleving die u niet wilt missen! 

Actief natuurherstel

De Marker Wadden vormen een archipel in het Markermeer, met een publiekseiland en vier eilanden voor vogels. Via de twaalf meter hoge uitkijktoren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over dit unieke natuurgebied in ontwikkeling.


De Marker Wadden zijn aangelegd om de flora en fauna in en om het Markermeer te laten herstellen. Van de dikke, verstikkende laag slib op de bodem van het Markermeer zijn vijf eilanden gemaakt. Deze eilanden krijgen allemaal natuurlijke oevers en ondiepten, in plaats van de harde, stenige oevers die het meer nu heeft. Hierdoor kunnen waterplanten, vissen en schelpdieren zich weer voortplanten en wordt het gebied ook voor (trek)vogels weer aantrekkelijk. Zo herstelt de natuur zichzelf en kunnen natuurliefhebbers, watersporters én de 2,4 miljoen mensen die rondom het Markermeer wonen, weer genieten van de unieke flora en fauna in het gebied. Sinds de start van het project worden er massaal vogels gezien bij deze nieuwe natuur. Een goed teken!
 

Nieuwe duinen op Marker Wadden

Varende vanuit Lelystad richting de Marker Wadden verschijnt er sinds februari dit jaar een 2,5 kilometer lang zandstrand met indrukwekkende duinen. Deze duinenrij beschermt de eilanden erachter. De wind helpt mee om dit stukje natuur verder vorm te geven. Voorlopig is er ook nog genoeg menselijke bedrijvigheid om dit nieuwe stukje natuur een goede start te geven. 

Recreatiefaciliteiten

Hoewel in eerste instantie bedoeld voor het natuurherstel, is er op de Marker Wadden ook ruimte voor recreatie. Zo komen er een jachthaven, wandelpaden, vogelkijkhutten, een uitkijktoren en een recreatiestrand van 650 meter. Op de Marker Wadden kunt u genieten van rust en ruimte. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden. U hoeft zeker niet tot september te wachten om iets van dit prachtige project te vernemen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief Vrije Tijd en blijf op de hoogte wanneer de tochten naar de Marker Wadden van start gaan. Of neem contact op met een van onze medewerkers voor een gepersonaliseerde tocht over het Markermeer. 

Meer informatie

Het programma en de prijzen van deze exclusieve zeilexcursie op 6 mei of 24 juni naar de Marker Wadden staat op de website van Natuurmonumenten. Hier kunt u ook de tickets bestellen. Heeft u iets te vieren? Bent u geïnteresseerd in een all-inclusive Barbecue Cruise of zoekt u nog een bijzondere locatie voor een dagtocht met vrienden of familie op de Abel Tasman? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met medewerkers van NAUPAR. Zij helpen u graag bij het samenstellen van een onvergetelijke zeilcruise op de driemaster Abel Tasman.