Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeën van en naar Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Amsterdam Sumatrakade

De Sumatrakade is een van de vier havens in Amsterdam waar onze schepen kunnen aanleggen. Het ligt op het schiereiland Java. In 1914 werd de straat met de zelfde straat vernoemd naar het eiland Sumatra. In de jaren negentig werd de haven aangelegd en de huizen op het schiereiland gebouwd.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

Er is een goede bereikbaarheid met de bus en de tram stopt op loopafstand. De Sumatrakade ligt aan een, soms drukke, weg met een voetpad aan beide kanten van de weg. Amsterdam Centraal Station bevindt zich op ongeveer 7 minuten met de bus en op circa een half uur lopen.

U kunt parkeren langs de Sumatrakade. Er is ook een parkeergarage bij het station. De P+R Zeeburg is de meest voordeligste optie. Neem afslag S114, naast de ingang van de Piet Hein-tunnel. Het P+R is inclusief een ticket voor het openbaar vervoer. Daarmee mag u met maximaal 5 personen met het openbaar vervoer naar het centrum rijden. Let op: in P+R-Transferium Zeeburg kunt u maximaal 96 uur parkeren.

Over de Sumatrakade

Het Java eiland is een woonwijk, dat wordt doorkruist door vier grachten. De huizen zijn langs de grachten gebouwd met zijn postmoderne grachtenpanden. Met uitzondering van een gebouw dat eigendom was van het Havenbedrijf, werden alle woningen in de jaren negentig gesloopt en opnieuw opgebouwd. Op ongeveer 10-15 minuten afstand van de haven is een supermarkt, evenals een paar kleine cafés. Omdat het een woonomgeving is, mag er geen lawaai worden gemaakt en geldt er een generatorverbod. De haven zelf heeft geen verdere sanitaire voorzieningen.