Arrangementen en programmaidee├źn van en naar Den Helder

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Den Helder

Den Helder

Haven Den Helder

Bovenin de kop van Noord Holland, gelegen aan de Waddenzee, ligt Den Helder. Deze stad heeft een grote marinehaven en is bekend vanwege haar veerverbinding met het Waddeneiland Texel. Een bijzondere stop voor de schepen van NAUPAR. Vanaf Den Helder is het mogelijk om naast de Waddenzee ook het Noord-Hollands Kanaal op te varen tot aan Amsterdam.

De schepen van NAUPAR  leggen veelal aan in jachthaven Willemsoord. Dit was vroeger een scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine, nu is het een prachtig monumentaal gedeelte van Den Helder. Vanaf het station is het ongeveer 15 tot minuten wandelen. Of u neemt de bus, die stopt vlakbij. Met de auto is de haven goed bereikbaar, men kan parkeren op parkeerterrein Willemsoord Zuid.

Een alternatieve haven is de wat zuidelijker gelegen Koopvaarders Binnenhaven. Hier liggen de vissersschepen en ziet u van dichtbij de bedrijvigheid. Vanaf hier wandelt u binnen 10 minuten naar de supermarkt.

Faciliteiten in de haven

Jachthaven Willemsoord bevindt zich aan het terrein van onder andere het Marine museum en Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Er ligt een breed, promenade-achtig voetpad langs de haven met aan de overzijde een vrij drukke weg, die leidt naar de veerbootterminal van de boot naar Texel. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelparadijs, er is een bioscoop, een theater en een casino, diverse leuke winkels met een breed assortiment, en voor een hapje of drankje kunt u terecht bij de vele horecagelegenheden.

Bereikbaarheid

Vanaf open zee is jachthaven Willemsoord goed via de Zeedoksluis te bereiken en kan tevens vanaf het Noord-Hollands kanaal, via de Koopvaardersbinnenhaven en het Dokkanaal, worden bereikt.

Het station van Den Helder bevindt zich op ongeveer 15 tot 20 minuten lopen van de jachthaven en de bus (lijn 28) stopt vlakbij.
Willemsoord is tevens goed bereikbaar met auto.

Parkeren

Op het parkeerterrein van Willemsoord Zuid kunt u parkeren.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.