Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeën van en naar Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Amsterdam Houthaven

De Houthavens liggen op ongeveer 2 km afstand van het centraal station. Het is het meest westelijke havengebied van Amsterdam en werd opgegraven als de eerste haven in 1876. Het havengebied bestaat uit vier havenbekkens. De Oude Houthaven, de Houthaven, de Nieuwe Houthaven en de Minervahaven. Houthaven is vernoemd naar het doel waar het voor werd gebruikt van 1876 tot 1945. Het diende als opslag- en opslagplaats voor hout. In 1945 werden delen van de haven ingevuld, omdat het houttransport steeds meer naar de straat werd verplaatst.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De Houthaven is goed bereikbaar per touringcar en auto. Er rijden regelmatig bussen van en naar Station Sloterdijk en het Centraal station, en de P+R in Sloterdijk is goed bereikbaar. Omdat er maar weinig mensen in de directe omgeving wonen, zal u met uw aanwezigheid waarschijnlijk niet gauw voor overlast zorgen. Echter, parkeren is (vooral doordeweeks) geen pretje: het is druk en duur.

Over de Houthavens

Nadat het havengebied lange tijd geen echte functie had, besloot Amsterdam om zeven kunstmatige eilanden te creëren en een nieuwe woonwijk te hervormen. Appartementen en bedrijfsruimten worden gebouwd en zijn binnenkort beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt dan is de Houthaven in 2025 klaar.