Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Stavoren

Haven Stavoren

In Zuid-West Friesland aan de IJsselmeerkust ligt Stavoren. Een prachtig oud stadje dat bruist van de waterport en historie. Een perfecte tussenstop af startlocatie voor een tocht met één van zeilschepen van NAUPAR over het IJsselmeer, maar dankzij de grote sluis kunt u hier ook heel goed de Friese Meren op varen. De schepen van NAUPAR leggen aan in de Oude Haven.

Het oude centrum van Stavoren ligt dichtbij de haven en een aantal leuke bezienswaardigheden liggen op loopafstand, zoals het voormalige stadhuis, de Toankamer, Museum ’t Ponthus, het Vrouwtje van Stavoren die naast de witte sluisbrug uit 1576 staat, die toegang geeft tot de stad en het beeld van een enorme vis met een open muil waar het water uit stroomt. Een van de 11 fonteinen die Friesland rijk is.

Faciliteiten in de haven

Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig in Stavoren. De supermarkt is 5 minuutjes wandelen van de haven. In de haven is een sanitair gebouw met douches en toiletten.

Bereikbaarheid en parkeren

Stavoren is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het NS Station van Stavoren ligt naast de haven. Wanneer u met de auto komt kunt u naast het NS Station uw auto parkeren.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.