Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Stavoren

In Zuid-West Friesland aan de IJsselmeerkust ligt Stavoren. Een prachtig oud stadje dat bruist van de waterport en historie. Een perfecte tussenstop af startlocatie voor een tocht met één van zeilschepen van NAUPAR over het IJsselmeer, maar dankzij de grote sluis kunt u hier ook heel goed de Friese Meren op varen. De schepen van NAUPAR leggen aan in de Oude Haven.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

Stavoren is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Als u met de auto naar Stavoren gaat, rijdt u het laatste stuk via kleine wegen naar de haven. Touringcars en bussen kunnen direct bij de haven laden en lossen. Blijf wel de verkeersborden met ‘Haven’ volgen, zo vermijdt u de binnenstad.

Ter plekke vindt u ruime parkeergelegenheid op het parkeerterrein naast het NS-station op de Stationsweg. Dit is vlakbij de ligplaats van de schepen. In de rest van de stad gelden blauwe zones waar maximaal 2 uur geparkeerd worden met een parkeerschijf.

Stavoren heeft een NS-station en is met het openbaar vervoer bereikbaar, maar hiervoor moet u wel overstappen op de stoptrein naar Stavoren. Er zijn weinig directe verbindingen. Het NS Station van Stavoren ligt naast de haven.

Faciliteiten in de haven

Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig in Stavoren. De supermarkt is 5 minuutjes wandelen van de haven. In de haven is een sanitair gebouw met douches en toiletten.

Over Stavoren

Het oude centrum van Stavoren ligt dichtbij de haven en een aantal leuke bezienswaardigheden liggen op loopafstand, zoals het voormalige stadhuis, de Toankamer, Museum ’t Ponthus, het Vrouwtje van Stavoren die naast de witte sluisbrug uit 1576 staat, die toegang geeft tot de stad en het beeld van een enorme vis met een open muil waar het water uit stroomt. Een van de 11 fonteinen die Friesland rijk is. Lees meer over Stavoren.