Platbodem huren in Nederland

Bent u op zoek naar een platbodem voor een weekendje weg, midweek of langere vakantie? Dan bent u aan het juiste adres. Wij bieden grote en kleine platbodems met bemanning.

Door de geringe diepgang komt u op plaatsen waar u normaal niet zo snel komt. Zo kunt u bijvoorbeeld droogvallen op het Wad, aanleggen bij een van de vele steigertjes op de Friese meren, ankeren voor de Marker Wadden of lekker zeilen van havenplaats naar havenplaats op het IJsselmeer.

De voordelen van een platbodem

Een platbodem biedt de ideale accommodatie voor een gezin, een groep vrienden, een stel collega’s of een groep jongeren. Het schip met geringe diepgang:

- heeft comfortabele hutten, sanitair en een keuken
- is makkelijk te zeilen en manoeuvreren
- kan varen op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee

Stap aan boord van dit varend vakantieverblijf en ontdek Nederland op een wel heel bijzondere manier.

Alle platbodems met bemanning

Bekijk alle

Populaire blogs gezinsvakanties

Bekijk alle

Vaargebieden die u kunt ontdekken met een platbodem

Bekijk alle

Meer informatie over platbodems huren

Platbodem huren

Platbodem huren met schipper

Grote platbodems, zoals een klipper of tjalk, huurt u met bemanning. Deze schepen zijn bijzonder geschikt voor groepen (vanaf 10 personen). Ze bieden veel ruimte, hebben comfortabele hutten en meerdere toiletten en douches. In de goed uitgeruste keuken kunt u gezamenlijk koken en tijdens het zeilen is er voldoende zitplaats voor iedereen aan dek. Maar u kunt ook meehelpen bij het zeilen en de fijne kneepjes van het zeilen leren van de bemanning.

Wat is een platbodem?

Een platbodem is een typisch Nederlands schip, zoals een lemsteraak, zeeschouw of de vroegere vrachtvaarders zoals klippers en tjalken. Ze heten platbodem omdat ze een vrij vlakke bodem hebben. In plaats van een kiel gebruiken deze schepen zijzwaarden, die aan de zijkant van het schip hangen. Platbodems zijn stabiele schepen en door de platte bodem hebben ze een geringe diepgang. Hierdoor kunt u op plaatsen komen waar een schip met een kiel niet kan komen. Daarnaast kunt u met de platbodem heel goed bij laag water droogvallen op de Waddenzee. Zodra het water is gezakt, stapt u van boord en loopt u zo over de bodem van de waddenzee. Hoe bijzonder is dat?

Hoe lang wilt u de platbodem huren?

Wordt het een dag, weekend, hele week of zelfs een langere vakantie? De keuze is aan u. Wanneer u kiest voor een meerdaagse tocht, ervaart u naast de gewone ‘zeildag’ ook hoe het is om op een schip te slapen. 

Vaargebieden voor een platbodem

Met een platbodem vaart u net zo makkelijk op het IJsselmeer als de Friese meren of Waddenzee. En, heeft u wat langer dan kunt u deze vaargebieden makkelijk met elkaar combineren. Even een nachtje niet in een haven? Leg het schip aan een boei op een van de vele Friese meren of  aan een steigertje. Of ga voor anker, midden in de natuur of bij een onbewoond eilandje. Op deze manier ervaart u de natuur wel van heel dichtbij en dit gevoel van vrijheid zult u niet gauw vergeten.

Eten en drinken aan boord

Zelf boodschappen doen en koken of liever catering? Het maakt ons niet uit. Wij vinden het belangrijk dat u geniet. De scheepskeukens zijn goed uitgerust en u kunt hier een heerlijke maaltijd bereiden voor de groep. Of u laat NAUPAR de catering voor u verzorgen. Wij bieden diverse cateringmogelijkheden met en zonder professionele kok. Hoe makkelijk is dat?

Keuze uit 16 vertrekhavens

Naast een ruim aanbod aan schepen, beschikt NAUPAR ook over vele verschillende op- en afstaphavens. Zo heeft u onder andere keuze uit zestien verschillende opstaphavens. Denk hierbij aan Lelystad, Enkhuizen, Kampen of Harlingen. Maar ook Lemmer, Stavoren en/of Monnickendam behoren tot de mogelijkheden. 

Daarom een platbodem huren bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het verhuren van platbodems op het Nederlandse water. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vaartocht waar nog lang over napraat wordt