Zeilcruise: Stap aan boord en geniet

Aan boord stappen van een traditioneel zeilschip staat gelijk aan genieten, ontspannen en lekker uitwaaien terwijl u over het IJsselmeer, de Waddenzee óf de Friese Meren zeilt.

Samen met de schipper stippelt u een mooie route uit naar een leuke havenstad of Waddeneiland. En tijdens de vaartocht kunt u bijtanken, ontspannen en bijkletsen of de bemanning helpen bij het hijsen van de zeilen en het schip op koers houden achter het roer.

U kwam nog nooit zo relaxed thuis!

Diverse activiteiten

Naast diverse activiteiten aan boord van het schip, kunt u tijdens de zeilcruise ook aan wal gaan en een gezellige havenstad of Waddeneiland bezoeken. Huur een fiets, volg een rondleiding of bezoek een interessant museum; het is maar net waar u zin in heeft.

Eenmaal terug op het schip, kunt u genieten van een drankje aan dek en samen lekker koken of u laat zich verwennen en maakt gebruikt van de cateringarrangementen van NAUPAR.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Meer informatie over een grote boot huren

Zeilcruise

Zeilcruise in Nederland

In Nederland zijn verschillende zeilcruises mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een zeilcruise over:

 • het IJsselmeer: met historische havensteden zoals Enkhuizen, Urk, Stavoren, Lemmer of Medemblik, waar het centrum en een heerlijk strand vaak op loopafstand van de haven ligt
 • het Markermeer: met gezellige havensteden zoals Hoorn, Volendam, Edam of Monnickendam en waar u een tussenstop kunt maken op de eilandengroep Marker Wadden of het eiland Pampus
 • de avontuurlijke Waddenzee: waar u met het schip kunt droogvallen op een wad en wandelen over de bodem van de zee. Een bijzondere ervaring!
 • de Friese Meren: voor een natuurbeleving midden op eht water terwijl u een nachtje ankert.
 • de IJsseldelta: waar u voor een nachtje aanlegt bij een onbewoond eilandje op een steenworp afstand van de oude Hanzestad Kampen. Hoe uniek is dat?

Activiteiten tijdens de zeilcruise

Tijdens de zeilcruise zijn er talloze activiteiten mogelijk, zowel op het schip als aan wal. Hijs de zeilen, sta aan het roer en stippel samen met de ervaren schipper een mooie route uit. Ziet u land in de verte? Leg dan aan en stap aan wal! Rondom de vaargebieden vindt u diverse gezellige havenstadjes die u kunt bezoeken. Ontdek Terschelling per fiets, wandel met een gids door Enkhuizen of bezoek de Batavia in Lelystad; er is van alles te doen tijdens de zeilcruise!

Cateringmogelijkheden

Wat betreft cateringmogelijkheden heeft u bij NAUPAR veel keuze. Mocht u het leuk vinden om zelf te kokkerellen, dan is de van alle gemakken voorziene keuken aan boord van het schip all yours. Maakt u zich liever niet druk over het eten? Neem dan een professionele kok mee aan boord en hij/zij maakt de lekkerste gerechten voor u klaar!

Vertrekhavens

Bij NAUPAR kunt u kiezen uit 16 verschillende vertrekhavens aan het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. U bepaalt zelf waarvandaan u vertrekt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit Enkhuizen, Kampen, Lelystad, Harlingen, Lemmer of bijvoorbeeld Urk. Gaat u samen met een groep, woonachtig in verschillende regio’s, het water op? Kies dan voor de meest centrale opstaphaven en u houdt iedereen tevreden en houd bij uw keuze rekening met het vaargebied waar u graag wilt zeilen. Waar u uiteindelijk ook op stapt, samen met de schipper bekijkt u de kaarten en op basis van uw wensen, het weer en de wind wordt de route bepaald.

Waarom een zeilcruise boeken bij NAUPAR?

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van bijzondere zeilcruises op een traditioneel zeilschip in Nederland. Bij NAUPAR:

 • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
 • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
 • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van knopen, ankeren en zwemmen tot lekker kletsen en chillen op het dek
 • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
 • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
 • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vaartocht waar uw gasten nog lang over napraten!