Boot huren in Friesland

Bent u op zoek naar een boot om Friesland mee te verkennen?

Bij NAUPAR kunt u verschillende soorten zeilschepen huren:
- een schip voor een familievakantie zonder schipper
- een schip voor meerdere families met een schipper
- een schip voor een grote groep met schipper

Benieuwd hoe het is om te varen op een traditioneel zeilschip? Bekijk de video.

Waarom is een boot ideaal voor Friese meren

De beste manier om de Friese meren te ontdekken is met een boot:

- U vaart moeiteloos van meer naar meer omdat alles verbonden is
- U kunt u (bijna) overal komen met een bareboat
- Er zijn enorm veel leuke aanlegplekken voor zwemstop of picknick
- U hoeft u niet elke avond naar een slaapplek te zoeken
- En, op een bareboat heeft u geen vaarbewijs nodig

Gaat u deze zomer de Friese meren ontdekken met een boot?

Bareboats zonder schipper voor uw vaartocht door Friesland

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw vaartocht door Friesland

Bekijk alle

Meer informatie over een grote boot huren

Boot huren Friesland

Friesland nodigt gewoon uit voor een zeilzwerftocht met een platbodem. Dit uitgestrekte vaargebied met zijn vele meren, vaarten en kanalen is bekend als een echt watersportgebied en met name in de zomermaanden is er van alles te beleven in de diverse gezellige havenplaatsjes. En u kunt de vaartocht ook heerlijk afwisslen met een fietstocht of wandeling. Stap samen met uw gezin, familie, vrienden en/of collega's aan boord van een lemsteraak of traditionele tjalk of klipper en beleef een onvergetelijke vaartocht door Friesland.

Een must see: de Friese Meren

Wist u dat er in Friesland naast het Tjeukermeer, Sneekermeer, Slotermeer en de Fluessen nog veel meer meren zijn? Friesland heeft in totaal maar liefst 35 meren. Van groot tot klein. En het leuke is alle meren zijn met elkaar verbonden. Met een gehuurde boot vaart u moeiteloos over de meren en door de kanalen langs weilanden met koeien die tussen het wuivende riet naar bootjes staren.

Onderweg spot u diverse vrije steigertjes om aan te leggen en ankerplekjes voor een zwemstop of gezellige picknick. En voor de avond kunt u kiezen om te overnachten in een gezellige havenstad zoals Grou, Sneek, Heeg of Sloten. Maar u kunt ook blijven liggen op de ankerplek en genieten van de rust, ruimte en een prachtige sterrenhemel. Dichter bij de natuur komt u niet.

U kunt varen, maar het hoeft niet

Heeft u een dagje geen zin om te zeilen? Dan blijft u toch lekker liggen in de gezellige haven. In elke havenstadje is wel iets leuks te beleven voor jong en oud. En u kunt natuurlijk altijd een mooie wandeling maken of een fiets huren. Juist deze afwissling maakt een zeiltocht met een boot zo leuk.

Ruime keuze schepen

Bij NAUPAR kunt u kiezen uit veel verschillende type schepen. Voor kleine en grote groepen. Met en zonder schipper. De schepen zijn voorzien van alle gemakken. Van een ruim dek, waar u gezellig samen kunt zitten tijdens het zeilen, tot een goed uitgeruste keuken, sanitair en comfortabele hutten. Het schip is gewoon een vakantiehuisje op het water, alleen kunt u zich met de boot verplaatsen en ligt u iedere avond in een andere omgeving.

Huur een platbodem zonder schipper

Wilt u met een kleine groep op stap en heeft u voldoende zeilervaring? Dan heeft u geen schipper nodig en kunt u een bareboat huren om de Friese meren te verkennen. En het leuke is, op een bareboat heeft u geen vaarbewijs nodig. Heeft u nog niet eerder gevaren met een platbodem? Volg dan voor vertrek een korte introductiecursus of opfriscursus. Hierna kunt u moeiteloos de box in- en uitvaren en manoeuvreren met het schip en staat niets jullie vaarpret op de Friese meren meer in de weg.

Huur een platbodem met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan is het ook mogelijk een bareboat te huren met een schipper. Tijdens de vaartocht door Friesland leert de schipper u hoe u met een platbodem kunt zeilen, terwijl u naar de leukste plekjes aan de Friese meren zeilt. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen met jullie mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt. 

Met een grote groep op stap?

Dan raden we een groter traditioneel zeilschip met schipper aan, zoals een tjalk of klipper. Groot genoeg voor meerdere gezinnen of een groep vrienden. Besprek van te voren uw wensen en de schipper vaart u naar de mooiste plekjes aan de Friese meren. Tijdens het zeilen kunt u meehelpen, maar het hoeft niet. En als u uitgezeild bent, hebben ze vaak een bananenboot, kano, sushirol of andere attributen aan boord, om tijdens een ankerstop op het meer mee te spelen. Fun verzekerd!

Corona en flexibele omboekgarantie

Uiteraard houden wij rekening met alle corona-maatregelen en voorschriften van de Nederlandse Rijksoverheid en het RIVM. Daarnaast kunt u bij uw boeking gebruik maken van de flexibele omboekgarantie. Zo bent u verzekerd van een leuke zeiltrip met een platbodem over de Friese meren. Mogen we het schip echter niet verhuren of kan de scheepseigenaar door maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid niet varen, dan kunt u met de flexibele omboekgarantie eenmalig en kosteloos uw trip verzetten naar een later tijdstip of volgend jaar.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Schepen zonder schipper
  • Schepen inclusief schipper en bemanning
  • 16 verschillende vertrekhavens