Boot huren op het IJsselmeer

Zin in een ontspannen, gezellig en toch ook best actief uitje met een groep? Huur een boot op het IJsselmeer, bijzonder geschikt voor:

- Vakantie of weekendje weg met familie of vrienden
- Schoolkampen, verenigingen en padvinders
- Bedrijfsuitje met collega's of relaties
- Jubilea, verjaardagen of een trouwerij

Om maar een paar mogelijkheden te noemen. Benieuwd hoe een tocht op een schip er uit ziet? Bekijk de video en kom alvast in de juiste 'sail-mood'.

De voordelen van het IJsselmeer

Het IJsselmeer is bijzonder geschikt voor een dag, weekend of week zeilen met een groep, u kunt kiezen uit:

- Vele opstaphavens, dus altijd een haven in de buurt
- Korte vaartochten die u combineert met bezoek aan havenstad
- Lange zeiltochten in combinatie met een ander vaargebied
- Mooie ankerplekken, perfect voor zwempartij in zoet water!

En de vele pittoreske havensteden met gezellige terrasjes en leuke musea, nodigen gewoon uit voor een bezoek samen met uw vrienden, familie of collega’s.

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw zeiltocht over het IJsselmeer

Bekijk alle

Schepen zonder schipper voor uw vaartocht over het IJsselmeer

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen rondom het IJsselmeer

Bekijk alle

Populaire blogs over gezinsvakanties op een schip in Nederland

Bekijk alle

Meer informatie over een grote boot huren

Boot huren IJsselmeer

Huur een boot en verken het IJsselmeer

Of u nu kiest voor een klipper, tjalk of schoener; aan boord van onze zeilboten bent u verzekerd van een onvergetelijke tocht. Wacht dus niet langer en huur een boot voor uw vaartocht over het IJsselmeer, het grootste zoet water meer van West-Europa. Geniet samen met vrienden, familie of collega’s van een prachtige zeiltocht, een hapje en een drankje aan dek terwijl u geniet van de prachtige vergezichten en maak een keuze uit de vele leuke activiteiten in een gezellige havenstad zoals bijvoorbeeld Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Lemmer, Stavoren of Urk.

Mogelijkheden op het IJsselmeer

Wanneer u besluit uw zeiltocht over het IJsselmeer te combineren met een bezoek aan een van de pittoreske havensteden aan het IJsselmeer, zijn er zoveel mogelijkheden… Wat wilt u doen? Een ginkiestocht door het oude centrum van Urk, paling eten op de dijk in Volendam, het openluchtmuseum in Enkhuizen bezoeken? Of pakken jullie liever een lekker terrasje voor een lokaal gebrouwen biertje? Mogelijkheden genoeg in de vele havens rond het IJsselmeer. Blijven jullie liever op de boot? Ook dat is geen probleem. De meeste schepen zijn comfortabel en gezellig ingericht, hebben een tap aan boord en u kunt een maaltijd, buffet of BBQ bereiden in de goed ingerichte keuken op het schip. Of laat u dat laatste liever over aan de chef? Bekijk dan de cateringmogelijkheden van NAUPAR.

Duur van uw tocht

Het uitgestrekte IJsselmeer leent zich uitstekend voor dagtochten, maar ook voor een weekendje weg of een heuse zeilvakantie zit u hier goed! U kunt uw boot op het IJsselmeer daarom dan ook voor iedere gewenste periode huren. Wordt het een dag(deel) of een weekend? Of zelfs een hele week? De keuze is aan u. 

Met een grote groep op stap?

Heeft u een grote groep of vind u het leuk om een zeilwedstrijd te organiseren? Huur dan meerdere schepen bij NAUPAR. Wat dacht u van een regatta om de eilandenarchipel Marker Wadden heen?

Liever een schip huren zonder schipper?

Dan is een bareboat iets voor u. Deze lemsteraken zijn ideaal voor een tocht op het IJsselmeer. U huurt ze zonder schipper en het leuke is, u heeft geen vaarbewijs nodig. Het varen met een platbodem is niet ingewikkeld. Maar als u nog geen ervaring heeft in het zeilen met een platbodem, kunt u ook voor vertrek een korte introductiecursus volgen. Dit gaat u zeker heel veel plezier opleveren bij het zeilen, aanleggen en de box in- en uitvaren.

Over NAUPAR

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland en bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Schepen inclusief schipper en bemanning (vanaf 6 personen)
  • Schepen zonder schipper (vanaf 4 personen)
  • 16 verschillende vertrekhavens