• Tophost Maarten van Nieuwland | Samen beleven we de mooiste avonturen

  Tophost Maarten van Nieuwland, schipper op de Zorg met Vlijt

  Vóór de coronajaren, in 2018 en 2019, zijn er ook Tophost awards uitgereikt en schipper Maarten van Nieuwland kreeg de award in beide jaren. En nu, in 2024, voor het eerst na corona, krijgt hij hem weer. Zijn gasten op de Zorg met Vlijt zijn erg tevreden en tonen dat onder andere door steeds terug te komen: “Ongeveer 75% van mijn boekingen zijn terugboekingen”, vertelt Maarten. “Dat is wat mij betreft een belangrijke graadmeter voor tevredenheid. Het maakt bovendien het seizoen leuk, want veel mensen die aan boord komen ken ik al, en ik weet wat ze vorig jaar voor tocht hebben gedaan. Het betekent echter ook dat ik steeds nieuwe dingen moet bedenken”, lacht hij.

 • Heb je meegevaren met een Tophost?

  Tophost 2023 Vriendschap

  Afgelopen jaar was een mooi zeiljaar. Misschien kijk jij ook terug op een bijzondere tocht en heb je met jouw review bijgedragen aan onze Tophost-beoordelingen. “Een aantal van onze schippers krijgt zóveel lof en complimenten, dat we die hebben uitgeroepen tot Tophost. Daarmee geven we onze schippers erkenning en maken we het onze gasten nog makkelijker om een top-accommodatie te boeken voor hun bedrijfs-, school-, of familie-uitje”, vertelt Arjan van der Meer, directeur van NAUPAR. Lees meer over de Tophosts van 2023.

 • Mooie trouwdata in 2025

  Mooie trouwdata voor 2025
  Trouwen is een uitzonderlijke gebeurtenis, maar hoe cool zou het zijn om te trouwen op een dag die extra bijzonder is? We hebben allemaal wel gehoord van de populaire trouwdata zoals 07-07-07 of 08-08-08, maar laten we eens kijken naar de unieke trouwdata in 2025 en waarom deze zo speciaal zijn.
 • Klantervaring: Een dagtocht zeilen op het Markermeer en leren over microplastics

  Een dagtocht zeilen op het Markermeer en leren over microplastics
  Op de Helen Parkhurst Daltonschool, een Technasium uit Almere, staat Onderzoek en Ontwerpen (O & O) centraal. Leerlingen werken vaak in teamverband projectmatig aan actuele, bèta technische opdrachten uit de praktijk en doen onder andere onderzoek naar klimaatverandering. Zo onderzoeken ze de hoeveelheid microplastics in het water van het Markermeer. Maaike Albrecht-Vollebregt, docent Biologie – O&O ging met een groep leerlingen op Plastic Soup Expeditie met de Actia. Een leuke én leerzame ervaring over het probleem van microplastics in het water.
 • Klantervaring: Zeilen op een imposant schip en overnachten in historisch Hoorn

  Klantervaring Willem Barentsz Bedrijfsuitje Astrimex met klanten en leveranciers
  Bij Astrimex, een groothandel voor systeemplafonds en -wanden, hadden ze het idee opgevat om met klanten en leveranciers een paar dagen de rust op te zoeken. Lekker er tussenuit, tijd om elkaar te leren kennen en de onderlinge relaties te versterken.

  Na enig overleg met NAUPAR was de keuze gevallen op de imposante topzeilschoener Willem Barentsz. Hierop was ruimte genoeg voor de dertig gasten, zodat iedereen ook de mogelijkheid had om af en toe even alleen te zijn of ergens met een klein groepje te zitten.
 • Klantervaring: Internationale verbroedering op een authentiek zeilschip

  Blog Nederlandse en Duitse Ronde tafel aan boord van de Soeverein

  Varen op de schepen van NAUPAR is voor allerlei gezelschappen een mooie gelegenheid om samen te zijn, te vergaderen, plezier te maken en elkaar beter te leren kennen. De Nederlandsche en Duitse Tafelronde vonden dat ook en boekten daarom voor een paar dagen de prachtige en bijzondere Soeverein. Op dit volledig gerenoveerde en gemoderniseerde spiegelretourschip is het niet moeilijk om te relaxen en te genieten van de sfeer van lang vervlogen tijden, in een comfortabele en luxe setting.

 • Zelf koken op schoolreis - Handige tips

  zelf koken aan boord van een schip tijdens schoolreis - tips
  Op een meerdaags traditioneel zeilschip hebben jullie alle gemakken van een vakantiehuis aan boord van het schip en kunnen jullie in de goed uitgeruste keuken makkelijk koken voor een grote groep. Maar hoe regel je dat tijdens een schoolreisje of vakantie met een jeugdgroep? Wat ga je koken en hoeveel heb je nodig? Om het jullie makkelijk te maken heeft NAUPAR hiervoor verschillende boodschappenpakketten samengesteld met een handig kookboekje. Of jullie gaan zelf aan de slag. Wij zetten een paar handige tips voor het samenstellen van het menu, de boodschappenlijst en een schema voor corvee op een rij.