• De meest gelezen blogs van het afgelopen jaar

  Best gelezen blogs afgelopen jaar

  Op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje voor volgend jaar? Kom alvast in de stemming met de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. We hadden een heerlijk vaarseizoen, met mooie verhalen van gasten en de Soeverein die compleet gerenoveerd werd. Ook komend jaar beloofd een mooi vaarseizoen te worden, met de lancering van de Plasticsoep Expeditie, een nieuw arrangement voor bedrijven en scholen en natuurlijk SAIL Den Helder waar ook de start van de Tall Ships Race plaats vindt. Een prachtig nautisch spektakel met windjammers en opleidingsschepen van over de hele wereld. Wij hebben er zin in. Wat staat er op jouw bucketlist voor het komende vaarseizoen?

 • NAUPAR legt uit: Wat is een Tallship

  NAUPAR legt uit Wat is een Tallship
  Tijdens SAIL 2025 zijn ze weer te bewonderen: de Tallships. Enorme zeereuzen die hun oorsprong vinden in het tijdperk van ontdekkingsreizen en handel op zee. Van oudsher werden ze gebruikt voor langeafstandsvaart, maar tegenwoordig zijn het vooral opleidingsschepen en zijn ze te zien tijdens nautische events en natuurlijk de Tallships race. Maar wat is nou eigenlijk een Tallship en waaraan kun je ze herkennen. NAUPAR legt het uit.
 • Verhoog de teamspirit en verminder stress met een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip

  Bedrijfsuitje stress verminderen en teamspirit verhogen

  Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, vooral als het doel is om de stress onder werknemers te verminderen en een betere werksituatie op kantoor te creëren. Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip kan echter de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we vijf redenen waarom deze avontuurlijke activiteit werknemers inspireert, ontspant en hen dichter bij elkaar brengt.

 • Tip van NAUPAR I Maak tijdens de zeiltrip een logboek met de kids

  Logboek maken met de kids
  Gaan er kinderen mee op jullie zeiltrip en zoek je nog een leuke activiteit om ze bezig te houden tijdens het varen of in de haven? Maak samen met de kids een logboek. Dit is een soort reisdagboek voor schepen. Natuurlijk zijn er online varianten, maar nog leuker is het om het direct te schrijven, plakken en knippen tijdens jullie zeiltrip. Zo vervelen de kids zich niet, krijgen ze meer mee van de zeiltocht, vergeet je niets en hebben jullie ook nog een leuk aandenken om mee naar huis te nemen ook.
 • Weekendje weg Nederland I Leuke activiteiten met kinderen

  Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

  Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje en zoek je een leuke accommodatie waar kleine kinderen zich ook kunnen vermaken? Een weekendje weg of vakantie op een traditioneel zeilschip is misschien niet je eerste keuze, maar wel een aanrader. Je hebt namelijk het comfort van een vakantiehuis, het is afwisselend en je ligt elke dag op een andere locatie en iedereen kan zich goed vermaken. Op het schip en aan de wal. Van jong tot oud. Er is voor iedereen wel wel iets leuks te verzinnen en zeker ook voor kleine kinderen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 • Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

  Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

  Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!

 • Waddenzee I Droogvallen op het wad met jeugdgroep hoe gaat dat?

  Droogvallen met een schip wat is dat?

  Tussen de Waddeneilanden en het vasteland van Noord-Nederland ligt de Waddenzee. Een uniek vaargebied met getijdewater dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een van de leukste activiteiten en hoogtepunten van menig vaartocht met jongeren op het Wad is ‘droogvallen’. Ken je deze term al? We leggen je graag uit hoe het werkt.

 • Jeugduitje op een zeilschip I Met deze leuke activiteiten maak je er een afwisselend en uniek uitje van

  Activiteiten aan boord voor scholen en jeugdgroepen
  Of je nu een uitje voor een brugklaskamp, een schoolkamp, werkweek of een vakantie voor een groep jongeren wilt organiseren, zeilen op een traditioneel zeilschip is voor alle groepen een uniek én afwisselend uitje. De meeste jongeren hebben geen of weinig zeilervaring en zeker niet op zo’n groot, authentiek zeilschip. Dus dat is alvast een nieuwe ervaring voor ze. Bovendien is er altijd wel iets leuks te doen als er even niet meegeholpen hoeft te worden bij het zeilen. Met deze activiteiten creëren jullie een leuk afwisselend programma aan boord, waarbij jongeren genieten, ontspannen en tussendoor ook nog heel veel leren. Leuk toch?
 • Dagindeling I Hoe ziet een dag aan boord van een schip er uit met een groep jongeren

  Dagindeling aan boord van een schip jongerengroep
  Benieuwd hoe een dag aan boord van een zeilschip er uit ziet? Geen vaartocht is hetzelfde en plannen zijn geschreven in het zand bij laag water. Oftewel, ze kunnen elke dag veranderen omdat het weer en de wind jullie uiteindelijke route bepalen. Dat maakt het zeilen ook zo avontuurlijk, afwisselend en leuk. In deze blog beschrijven we hoe een gemiddelde dag aan boord van een traditioneel zeilschip met een groep jongeren er uit kan zien. 
 • Vijf jaar pionieren op de Marker Wadden in het Markermeer

  Vijf jaar Marker Wadden
  Wat in 2016 begon met het opspuiten van één eilandje, is uitgegroeid tot een heuse archipel met maar liefst zeven eilanden. Dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in het Markermeer is gebouwd door mensenhanden en uniek in de wereld. In 2016 gingen we voor het eerst met een schip op expeditie naar de Marker Wadden. Inmiddels bestaan de Marker Wadden vijf jaar en nog steeds spotten we iets nieuws als we op expeditie gaan. Benieuwd hoe deze prachtige bestemming in het Markermeer zich heeft ontwikkeld in de afgelopen vijf jaar?